Hii­li­neut­raa­liut­ta

Tavoittelemme tuotteessamme ja toiminnassamme hiilineutraaliutta sekä säästämme luonnonvaroja ja samalla edistämme YK:n Agenda 2030 tavoitteiden 11 ja 13 toteutumista.

Päästötöntä sähköä ja ekologisia polttoaineita

Ostamme vähähiilisesti tuotetun energian alkuperätakuita kaikelle työmaidemme kuluttamalle sähkölle, joka pienentää rakennustoimintamme hiilijalanjälkeä. Työmaiden lämmityksessä käytämme Neste MY Uusiutuvaa polttoöljyä©, jonka hiilijalanjälki on noin 90 % pienempi kuin tavallisen polttoöljyn. Mikäli työmaa lämpiää kaukolämmöllä, ostamme sen ekologisempaa versiota aina, kun sellaista on saatavilla.

Lue lisää Neste My Uusiutuvasta Polttöyljystä

Työmaiden lajittelu ja kierrätys

Jätehuolto

Edistämme työmaidemme lajittelua ja kierrätystä yhteistyökumppanimme Lassila & Tikanojan kanssa erilaisin keinoin. Tavoittelemme työmaillamme rakennusjätteen määrän puolittamista, joka tapahtuu lajittelun edistämisen kautta. Samalla kierrätysaste nousee.

Rakentamisen muovit Green deal -sopimus

Lujatalo on rakennusliikkeistä ensimmäinen, joka on tehnyt Rakennusteollisuus RT ry:n sekä sen kumppaneiden julkistaman Green deal -sopimuksen vauhdittamaan rakentamisen muovien kiertotaloutta. Sopimus on konkreettinen toimi kohti valtion hiilineutraalisuus- ja kiertotaloustavoitteita.

Lue lisää rakentamisen muovit Green deal -sopimuksesta