Roihupellon kampus Lujatalon työmaa-info

Lujatalo urakoi Helsingin Roihupeltoon kampuksen 4500 opiskelijalle. Tällä sivustolla kerromme työmaan edistymisestä, informoimme lähiasukkaista mahdollisista haitoista sekä vastaamme työmaata koskeviin kysymyksiin.

Lujatalo urakoi Helsingin Roihupeltoon kampuksen 4500 opiskelijalle. Lujatalo vastaa oppilaitoksen suunnittelusta, rakentamisesta ja 20 vuoden ylläpidosta.

Elinkaarimallilla toteutettava kampus rakennetaan resurssiviisaasti. Sen hiilijalanjälki tulee olemaan vähintään 10 prosenttia pienempi kuin vertailulaskelman. Rakennuksen E-luku on 64 kWh/m2. Kohteeseen tulee muun muassa Suomen kolmanneksi suurin maalämpövoimala.

Lujatalon suurin hanke

Uusi ammatti- ja aikuisopisto rakennetaan Holkkitie 5:een Itä-Helsingin Roihupeltoon. Uusi oppilaitos tulee korvaamaan ja kokoamaan yhteen saman katon alle tällä hetkellä eri puolilla Helsinkiä sijaitsevia oppilaitoksia. Hankesuunnitelman tavoitteellisen tilaohjelman mukaan hankkeen kokonaislaajuus on noin 44 000 bruttoneliömetriä ja hyötyala noin 30 000 hym2.

Stadin ammatti- ja aikuisopiston nykyisistä tutkinnoista kampukselle sijoitetaan kone- ja tuotantotekniikan, tieto- ja viestintätekniikan, sähkö- ja automaatioalan, puuteollisuuden, maanmittausalan, teknisen suunnittelun, taideteollisuusalan, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan, pintakäsittelyalan, turvallisuusalan, logistiikan, osa sosiaali- ja terveysalan koulutuksista sekä TUVA-koulutuksen, nuorten työpajatoiminnan ja maahanmuuttajien osaamiskeskuksen koulutuksia ja palveluita. Tiloissa järjestetään myös ammatti- ja erikoisammattitutkintokoulutuksia sekä aikuisille suunnattuja lyhytkoulutuksia.

Aikataulu

Hankkeen suunnittelijakumppaneina Lujatalolla on mukana Verstas Arkkitehdit Oy, A-insinöörit Oy sekä Granlund Oy. Rakentaminen alkaa purkutöillä kesällä 2022 ja tilat valmistuvat joulukuussa 2025 siten, että tilat otetaan käyttöön tammikuussa vuonna 2026.

Lisätietoja

Lauri Porokka

Toimialajohtaja Toimitila- ja korjausrakentaminen Uusimaa

Espoo

044 585 2971lauri.porokka@luja.fi