Vantaan Myyrmäen Palvelutalon harjannostajaisia vietettiin 8. marraskuuta

Tiedote|20.11.2018

Paikalle oli saapunut runsaasti väkeä ja tilaisuus aloitettiin puheilla. Rakennuttajan VAV Palvelukodit Oy:n toimitusjohtaja Teija Ojankoski korosti puheessaan miten tärkeää on, että tehdään hyvin, ollaan ylpeitä ja tykätään siitä työstä mitä tehdään sekä nähdään, että työllä on tärkeä merkitys kaikille niille, jotka tulevat rakennusta käyttämään. Ojankoski kiitteli tekijöitä siitä, että kaikki on sujunut erinomaisesti: ollaan aikataulussa ja kaikki on hyvällä mallilla. ”Tämän suuruisen paletin pyörittäminen vaatii työnjohdolta paljon. Kiitos tähänastisesta työstä ja toivotan, teille erittäin turvallista loppu-urakkaa.” lopetteli Ojankoski puheensa.

Uudenmaan toimitila ja korjausrakentamisen aluejohtaja Lauri Porokka asteli toisena puhujakorokkeelle ja toi työnjohdon viestin ”Työmaa on mennyt niin kuin oli suunniteltukin eli aikataulussa!!” Työmaalla aikataulu, kustannus, laatu ja työturvallisuus vaikuttavat aina toisiinsa ja työmaan TR-luku onkin ollut jatkuvasti yli tavoitetason kertoo Porokka. ”Tämä on merkittävä hanke myös Lujatalolle ja olen ylpeä täällä toimineesta tiimistä. Robotteja ei vielä toistaiseksi työmaalla näy. Kaikki mukana olevat voivat olla ylpeitä tähän mennessä tehdystä työstä. Jatketaan yhteistyössä ja varmistetaan siten, että saadaan loistava lopputulos tuleville käyttäjille.” päättää Porokka puheensa.

Minna Lahnalampi-LahtinenVantaan kaupunki vanhus- ja vammaispalvelujen johtaja, kertoo omassa puheenvuorossaan rakennuksen olevan Suomen suurin ARAn rahoittaman vanhusten keskus. ”Tälläisen rakennuskompleksin teko vaatii siihen osallistuvalta avoimuutta, rohkeutta, vastuullisuutta ja yhteisöllisyyttä Vantaan arvojen mukaisesti.” kiteytti Lahnalampi-Lahtinen hankkeen menestystekijöitä.

Puheiden jälkeen nautittiin herkullista lohikeittoa ja jälkiruoaksi suklaakakkua. Tilaisuuden päätti koomikko ja imitaattori Jukka Puotila, joka totesi alkuun ennen varsinaisen esityksen alkua ”Aika kiva tälläinen palvelutalo. Tää on varmaan meidän kaikkien kohtalo jossain vaiheessa.”

VAV Palvelukodit Oy ja Lujatalo Oy allekirjoittivat joulukuussa 2016 urakkasopimuksen uudesta palvelutalosta. Myyrmäen Ruukkukuja 8:aan valmistuu vuonna 2019 asumiskeskus, jossa on yhteensä 199 asuntoa ja se on VAVin historian kallein ja suurin hanke, jonka hinta on 34 miljoonaa euroa. Rakennuksen on suunnitellut vantaalainen P&R Arkkitehdit Oy.

Asumiskeskuksen rakennustyöt alkoivat 1. elokuuta 2017 ja arvioitu valmistumisaika on ensi kesänä. Kiinteistön 199 asunnosta 135 on palveluasuntoja ja 64 ryhmäkotipaikkoja. Lisäksi taloon tulee yhteisiä tiloja asukkaiden käyttöön. Ruukkukuja 8:ssa sijaitseva palvelutalo tulee olemaan sekä neliöissä että asuntojen lukumäärässä mitattuna VAV:n suurin kiinteistö.

VAV Palvelukodit Oy ja Lujatalo Oy rakentavat Vantaalle uuden palvelukodin

Sinua saattaisi kiinnostaa

VisiLean-aikatauluohjelmisto käyttöön Lujatalossa

Lujatalo Oy ja Mestamaster Oy ovat tehneet puitesopimuksen

Teeriniemen päiväkoti valmistui yhdessä rakentaen