Lujatalon palvelutalosaneeraus kohentaa vanhusten asumisen laatua Sodankylässä

Tiedote|09.12.2011

– Yli kahden vuoden korjausurakka uudistaa ja laajentaa Hannuksenkartanoa

Lujatalo Oy aloitti joulukuun alussaSodankylän kunnan Hannuksenkartano-palvelutalon suursaneerauksen. Noin viiden miljoonan euron urakan myötä vanhusten palvelutaloon tulee uusia asukaspaikkoja ja nykyaikaiset tilat. Saneeraus valmistuu alkuvuodesta 2014.

– Hanke iso ja monta vuotta kestävä, mutta on mahtavaa saada uudet tilat, tiivistää Sodankylän vanhustyön johtaja Inga Mukku.

– Tämä on myös Lujatalolle tärkeä projekti. Palvelukodin korjaus on yleishyödyllinen hanke, jota lähdemme edistämään positiivisella mielellä, kertoo Oulun Lujatalon työpäällikkö Antti Wiik.

Kohteen vastaavana työnjohtajana toimii pitkäaikainen lujalainen Juha Lahdenkauppi, joka kuuluu kokeneeseen Oulun korjaustiimiin.

Palvelutalo tähän päivään
Palvelutalo uudistetaan vastaamaan nykypäivän vanhushoidon vaatimuksia. Hannuksenkartanoon tehdään esimerkiksi pyörätuoliliikkumista helpottavia hissinostimia. Myös palvelutalon turvatekniikkaa uudistetaan potilaskutsujärjestelmän tiimoilta. Lisäksi modernisoidaan pesu- ja suihkutiloja sekä uusitaan kaikki pintarakenteet ja parannetaan äänieristävyyttä. Saneerattavaa pinta-alaa on 3924m2. Myös huonejako järjestetään uudelleen.

– Tilajärjestelyillä saamme lisähuoneita, joihin tulee yhteensä 6-9 uutta asukaspaikkaa, kertoo Inga Mukku.

Tämän lisäksi Hannuksenkartanoon tehdään 416 neliömetriä kattava toimisto- ja hallintotilojen laajennus. Ulkoremonteissa uusitaan yli 5000 m2 vesikattoa: konesaumapeltikatto vaihtuu huopakatoksi. Kaikkiaan kyse on noin viiden miljoonan euron kokoisesta urakasta.

Häiriö minimiin
Kuusisiipinen rakennus remontoidaan kolmessa vaiheessa aina kaksi siipeä kerrallaan. 20 asukasta Hannuksenkartanosta on joutunut siirtymään remontin takia väistötiloihin Nilimellan rivitaloihin. 32 asukasta, jotka ovat jääneet Hannuksenkartanoon, asuvat remontin ajan tiiviimmin kahdessa siivessä.

– Olemme tiedottaneet asiasta omaisille, ja he ovat ottaneet asian melko hyvin vastaan. Muutto ja remontin aloitus ovat sujuneet jouhevasti. Toivotaan, että sama jatkuu, Inga Mukku sanoo.

– Pyrimme tekemään rakennustyöt mahdollisimman vähällä häiriöllä. Keskusaulaan, josta asuntosiivet lähtevät, on tehty pöly- ja äänieristysseinät, jotka eristävät työmaan muusta palvelutalon elämästä. Alun purkuvaihe aiheuttaa eniten meteliä. Onneksi kohteessa puretaan vain kevytrakenteisia sisäseiniä, mikä tietää vähemmän melua, kertoo Antti Wiik.

Osaaminen Sodankylästä
Lujatalon lähin konttori on Oulussa, joten pitkien etäisyyksien takia on jouduttu kiinnittämään miehitykseen erityistä huomiota.

– Etäisyys Sodankylään on Oulusta neljästä viiteen tuntia, joten vastaava työnjohtajamme Juha Lahdenkauppi asuu urakan aikana viikot Sodankylässä. Rakentajat rekrytoidaan paikan päältä, työllistämme neljästä viiteen tekijää. Tämän lisäksi esimerkiksi putkiurakoitsija on Sodankylästä, kertoo Antti Wiik.

Lisätietoja:
Oulun Lujatalon työpäällikkö Antti Wiik 044 585 2581
Työnjohtaja Juha Lahdenkauppi 044 585 259

Sinua saattaisi kiinnostaa

Lujan tilinpäätöstiedote 2024

Lujatalo on valittu Kaarinan Piispanlähteen yläkoulun laajennuksen rakentajaksi

Lujatalon rakentamat Päijät-Hämeen keskussairaalan RV8 väistötilat on kaikkien osapuolien onnistunut hanke