X
Julkaistu: 05.06.2020

Wärtsilän STH -hanke näyttävästi esillä Teräsrakenne-lehdessä

Lujatalon Pohjanmaan yksikkö rakentaa Vaasaan Wärtsilän Smart Technology Hubin ja Officen tavoitehintaisena projektinjohtourakkana.

Uusi Smart Technology Hub -kokonaisuus muuttaa kaupunkikuvaa Vaasan sataman läheisyydessä melkoisesti. Uudisrakennusten tieltä on purettu 12 rakennusta. Nyt ne siis korvaavat pohja-alaltaan noin 200 X 200 metriä oleva hub sekä office, jonka pohja-ala on noin 3000 m2.

Wärtsilän uudisrakennushanke on Pohjanmaan ja koko Suomenkin mittakaavassa iso hanke. Sen vuoksi tilaaja vaati urakoitsijalta henkilötasolle menevää kokemusta isoista hankkeista ja lisäksi sitä, että nimetyt henkilöt myös sitoutuvat tekemään työtä työmaalla.

– Olemme tehneet vuosien mittaan useita isoja hankkeita pääkaupunkiseudulla. Halusimme laajentaa toimintakenttäämme ja siirtää tietoa isojen kohteiden läpiviennistä paikallisille osaajillemme Pohjanmaalla. Niinpä tämä kohde kiinnosti meitä kovasti, sanoo Lujatalon Pohjanmaan aluejohtaja Heimo Hantula.

Oheisessa Teräsrakenne -lehdessä on kattava artikkeli tästä mielenkiintoisesta hankkeesta.

terasrakenne_2020-02_wartsila_vaasa

 

Julkaistu: 25.01.2021

Lujatalon urakoima Tikkurilan kirkko on valmis

Lujatalon Tikkurilaan rakentama uusi kirkko on valmis ja se on luovutettu tilaajalle joulukuussa 2020. Kirkon vihkiäisiä juhlittiin sunnuntaina 24.1.2021. Tikkurilan kirkkohanke toteutettiin onnistuneesti rakentamisen allianssimallilla, mikä tarkoittaa sitä, että hankkeen alusta lähtien hankkeen onnistumisesta vastasivat tilaaja, urakoitsija sekä suunnittelijat yhteistyössä. Tikkurilan kirkon kustannusarvio oli yli 21 Me. Se on lähivuosien suurin kirkollinen rakennushanke Suomessa.

Lue lisää
Lisää uutisia