X
Julkaistu: 11.09.2019

Wärtsilän Smart Technology Hubin peruskiven muuraustilaisuus 10.9.2019

Aurinkoisessa Vaasan Vaskiluodossa muurattiin Wärtsilän tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskuksen Smart Technology Hubin peruskivi 10.9.2019.

Juhlavaa tilaisuutta oli tullut paikan päälle todistamaan kutsuvieraita eri sidosryhmistä. Juhlapuheissa mm. Wärtsilän johdon, Vaasan kaupunginjohtajan ja Luja-yhtiöiden hallituksen puheenjohtajan toimesta painotettiin hankkeen tärkeyttä maailmanlaajuisesti.

Luja-yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja vuorineuvos Hannu Isotalo onnitteli Wärtsilää historiallisesta hankkeesta. – Olemme ylpeitä saadessamme olla mukana tässä merkittävässä hankkeessa. Tavoitteemme on täyttää tilaajan toiveet ja rakentaa laadukkaat puitteet alan tulevaisuuden tutkimus- ja tuotekehitystyölle, Hannu Isotalo lausui.

Tilaisuus eteni juhlapuheista h-hetkeen eli aikakapselin täyttöön ja itse muuraamiseen. Aikakapselin pakkasivat Wärtsilä Finlandin toimitusjohtaja Vesa Riihimäki sekä Smart Technology Hubin projektijohtaja Tapani Karinkanta. Kapselin sisään taiteltiin mm. paikallislehdet, juhlatilaisuuden ohjelma sekä wärtsiläläisten nimikirjoituksilla varustettu lakana.

Hanke
Lujatalo rakentaa Wärtsilän tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskuksen Smart Technology Hubin Vaasaan. Smart Technology Hubin ja siihen liittyvän toimistorakennuksen yhteenlaskettu investointiarvo on noin 130 miljoonaa euroa. Varsinainen rakentaminen on alkanut alkusyksystä 2019 ja sen on määrä valmistua vuoden 2021 loppuun mennessä. Varsinaisen Smart Technology Hubin rakennusala on yli 58.000 brm2. Sen lisäksi rakennetaanerillinen toimistorakennus, jonka rakennusala on noin 15.000 brm2.

Tämän tyyppiset hankkeet ovat leipälajiamme. Olemme olleet mukana useissa mittavissa rakennushankkeissa varsinkin pääkaupunkiseudulla. Vaikka näin suuriin hankkeisiin hyvin soveltuvan PJU-urakan periaatteiden mukaan suunnittelun vastuu kuuluukin tilaajalle ja avustaminen on urakoitsijan tehtävänä, on tämän urakkamuodon keskeisin asia yhdessä tekeminen”, sanoo Lujatalon Pohjanmaan aluejohtaja Heimo Hantula.

Kuvia peruskiven muuraustilaisuudesta

  
Kaikki valmista peruskiven muuraustilaisuutta varten. Juhlapuhetta pitämässä Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry ja Luja-yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja, vuorineuvos Hannu Isotalo.

 
Juhlavieraita iloisissa tunnelmissa

  
Lujatalon oman väen taidonnäytteitä, kuvissa vasemmalta toimitusjohtaja Jussi Tanhuanpää, Pohjanmaan aluejohtaja Heimo Hantula ja Luja-yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Hannu Isotalo.

 
Puitteet ja tarjoilut olivat ensiluokkaiset.

Julkaistu: 15.10.2019

Kipinää ei tukahduteta kosteudella (Teräsrakenne-lehti 3/2019)

Lujatalo rakentaa Hyvinkäälle uutta 950-paikkaista keskuslukiota ja opistorakennusta, Kipinää. Parhaillaan rakennettava nimikilpailun perusteella nimen Kipinä saanut koulurakennus on kaupungin ajattelussa uuden Hangonsillan sydän. Kipinän suunnittelussa johtoajatuksina ovat olleet osallisuus, yhteisöllisyys ja elinikäinen oppiminen. Rakennusta tullaan käyttämään aamusta iltaan eri ikäisten seutukunnan asukkaiden sivistäessä itseään.

Lue lisää
Julkaistu: 06.10.2019

Lujatalo edellyttää alihankkijoiltaan ePerehdytyksen käyttöönottoa

Lujatalo edellyttää 1.3.2019 jälkeen solmituissa urakkasopimuksissaan yhteistyökumppaneiltaan entistä laajempaa sitoutumista työmaan turvallisuuteen, ympäristöön ja laatuun ePerehdytyksen käyttöönoton myötä. ePerehdytyksen käyttöönotto tapahtuu kaikilla alueillamme ja työmaillamme samanaikaisesti ja kaikilta 1.3.2019 jälkeen sopimuksensa tehneillä yhteistyökumppaneilla tulee olla ePerehdytys suoritettuna oman ja ketjuttamansa työvoiman osalta työmaillamme 1.10.2019 jälkeen.

Lue lisää
Lisää uutisia