X
Julkaistu: 14.06.2019

Espoon Tynnyripuistossa juhlittiin harjannostajaisia 13.6.

Ilo oli ylimmillään Espoon Matinkylässä, kun 13.6.2019 vietettiin Lujatalon yhden suurimmista hankkeista, Tynnyripuiston korttelin harjannostajaisia. Juhlava tilaisuus alkoi Vaskivuoren lukion kuoron kauniilla esityksellä, josta tilaisuus jatkui juhlapuheisiin.

Puheita pitivät TA-yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Tuomo Vähätiitto, Veritas Eläkevakuutusyhtiön kiinteistöjohtaja Peter Karlsson, Länsimetron rakennuttajapäällikkö Tommi Päivä sekä Lujatalon suunnittelujohtaja Niila Aunio. Useamassakin puheessa pohdittiin, kuinka nopealla vauhdilla Espoo muuttuu, kasvaa ja uuden metrolinjan ja hotellin valmistuttua houkuttelee entistä enemmän vieraita ja asukkaita alueelle.

Puheista välittyi aidosti kiitos siitä, että näin mittava projekti on sujunut hyvässä hengessä ja yhteistyötä eri osapuolten välissä tehden. Luonnollisesti suuri kiitos välitettiin rakentajille, joiden ansiosta rakennustyöt ovat sujuneet mallikkaasti.

Tynnyripuiston kortteli on yksi Lujatalon suurimmista hankkeista. Kortteli käsittää korkeatasoisen hotellin, Hotel Mattsin, kaksi asuntohotellia, yhden asuintalon sekä pysäköintilaitoksen ja Matinkylän metron läntisen sisäänkäynnin.

Juhlapuheessaan suunnittelujohtaja Niila Aunio kertoi kolmesta oleellisen tärkeästä rakentamisen lopputuloksen kriteeristä: Kauneus, Kestävyys ja Käyttökelpoisuus.

TA-yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Tuomo Vähätiitto vei kuulijat vuosikymmenten taa ja kertoi kuinka Espoo on kehittynyt ja muuttunut vuosien aikana.

Juhlayleisöä hemmoteltiin hienoilla puheilla, hyvillä esityksillä sekä makoisalla ruoalla.

Tribute to Queen -esitys oli omaa luokkaansa!

Vaskivuoren lukion kuoro esitti hienostunutta ja kaunista musiikkia.

 

Julkaistu: 15.10.2019

Kipinää ei tukahduteta kosteudella (Teräsrakenne-lehti 3/2019)

Lujatalo rakentaa Hyvinkäälle uutta 950-paikkaista keskuslukiota ja opistorakennusta, Kipinää. Parhaillaan rakennettava nimikilpailun perusteella nimen Kipinä saanut koulurakennus on kaupungin ajattelussa uuden Hangonsillan sydän. Kipinän suunnittelussa johtoajatuksina ovat olleet osallisuus, yhteisöllisyys ja elinikäinen oppiminen. Rakennusta tullaan käyttämään aamusta iltaan eri ikäisten seutukunnan asukkaiden sivistäessä itseään.

Lue lisää
Julkaistu: 06.10.2019

Lujatalo edellyttää alihankkijoiltaan ePerehdytyksen käyttöönottoa

Lujatalo edellyttää 1.3.2019 jälkeen solmituissa urakkasopimuksissaan yhteistyökumppaneiltaan entistä laajempaa sitoutumista työmaan turvallisuuteen, ympäristöön ja laatuun ePerehdytyksen käyttöönoton myötä. ePerehdytyksen käyttöönotto tapahtuu kaikilla alueillamme ja työmaillamme samanaikaisesti ja kaikilta 1.3.2019 jälkeen sopimuksensa tehneillä yhteistyökumppaneilla tulee olla ePerehdytys suoritettuna oman ja ketjuttamansa työvoiman osalta työmaillamme 1.10.2019 jälkeen.

Lue lisää
Lisää uutisia