X
Julkaistu: 10.03.2018

Osallistuva vai osallistava johtaminen – yhden kirjaimen ero

Osallistuva johtaminen kuvaa hyvin perinteistä suomalaista johtamistapaa ja se on tuonut hyviä tuloksia. Osallistuvalla johtajalla on alaistensa silmissä vahva auktoriteetti ja hänen alaisensa arvostavat häntä. Johtamisessaan hän luottaa oman esimerkkinsä voimaan. Osallistuvan johtamisen rinnalle on tullut viime vuosikymmeninä osallistava johtaminen.. Esimerkillä johtaminen ja johtajan vahva auktoriteetti ovat muuttumassa henkilöstön osallistamiseen toiminnan kehittämisessä ja päätöksenteossa.

Lujatalossa olemme matkalla osallistuvasta johtamisesta kohti osallistavaa johtamista. Olemme käyttäneet osallistamista sisäisissä toiminnoissa ja asiakasrajapinnassa jo useita vuosia. Olemme kehittäneet järjestelmällisesti Lujakoti-yhteiskehittelykonseptia (co-creation) vuodesta 2014 ja sitä on käytetty menestyksekkäästi kolmessa hankkeessa. Tuloksia hankkeista löytyy täältä.

Yhteiskehittelyhankkeista saaduista hyvistä kokemuksista intoutuneena kehitimme hankkeen eri sidosryhmien vuorovaikutusta parantavan Lujariihi-toimintatavan. Lujariihi on osallistava yhteistoimintamalli, jossa hankkeen eri sidosryhmät kokoontuvat pyöreän pöydän ääreen. Osallistujien näkemykset ja toiveet muotoutuvat Lujariihen aikana yhteisiksi tavoitteiksi ja innovatiivisiksi ratkaisuiksi. Lujariihi muuntuu hankkeen eri vaiheiden tarpeisiin – on kysymys sitten loppuasiakkaan tarpeiden selvittämisestä, yhteisen tavoitteen asettamisesta, käytännön ongelmien ratkaisusta tai käyttöönoton sujuvuuden varmistamisesta.

Uudessa toimintatavassa on kysymys paljon muustakin kuin yhden kirjaimen erosta. Osallistaminen on yhteista? kehityskohteiden valintaa, tavoitteiden asettamista ja ratkaisujen tekemistä. Sitä voi tehdä erilaisin menetelmin tai täysin ilman niitä. Pääasia on että kaikki osapuolet istuvat yhteiseen pöytään tasavertaisina ja luovat yhdessä tavoitetilan. Näin voidaan ratkaista monimutkaisiakin haasteita.

Jos sinulla on halu muuttaa rakennusalan toimintatapoja järjestelmällisesti, ota yhteyttä meihin niin aloitetaan muutos yhdessä!

 

Tomi Tiainen, liiketoiminnan kehityspäällikkö
Lujatalo Oy

Julkaistu: 06.08.2018

HARVINAISIA ASUNTOJA PYYNIKILLE - Pyynikin upealla asuinalueella uudistetaan kokonaista korttelia toimistotiloista asuinhuoneistoiksi

Entisen Suomen Trikoon tehdasrakennukset saavat uuden ilmeen, kun Lujatalon, Tampereen vuokratalosäätiön ja Arkkitehtitoimisto Helamaa Heiskasen Sukkasillaan-uudistushanke saadaan päätökseen ensi helmikuuhun mennessä. Alueen 1800-luvun lopulla rakennettu sekä monessa vaiheessa laajennettu sukkatehdas muuntuu kymmeniksi korkeatasoisiksi asunnoiksi.

Lue lisää
Julkaistu: 15.06.2018

Muuntokoulutettavat Lujan opissa

Muuntokoulutettavat Timo Narvinen ja Karoliina Tamminen Tampereelta sekä Eija Tikkanen, Voitto Loukusa, Toni Sissonen ja Markku Kuparinen pääkaupunkiseudulta olivat uusille lujalaiselle tarkoitetussa ’Tutustu Lujataloon’ -päivillä Espoossa toukokuun lopulla. Nämä Suomen ensimmäiset rakennusmestari (AMK) —muuntokoulutettavat saapuivat Lujan työmaille maaliskuussa. Lujalla on yhteensä yhdeksän muuntokoulutettavaa – pääkaupunkiseudulla viisi ja Pirkanmaalla neljä.  Koulutus alkoi marraskuussa 2017 neljän kuukauden lähiopetusjaksolla ja jatkui työmailla haalariharjoittelussa ja nyt he ovat työnjohto-harjoittelussa. Todistukset tämä joukko saa marraskuussa 2019 – kahden vuoden opintojen päätteeksi.

Lue lisää
Lisää uutisia