X
Julkaistu: 24.06.2014

Lujatalo vahvassa vedossa Pirkanmaalla

Lujatalo jatkaa Pirkanmaan alueella vahvoin ottein ja piristää entisestään koko Tampereen alueen rakentamista. Viimeisimmät voitetut hankkeet ovat Technopoliksen Tampereen keskustakampuksen rakennusurakka, jonka vuokrattava pinta-ala on 11 900 neliömetriä sekä Satamakadun tontinluovutuskilpailun voitto yhdessä Tampereen vuokratalosäätiön (VTS) ja arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskasen kanssa.

Tampereen ydinkeskustassa sijaitsevan, korkeatasoisia toimistotiloja tarjoavan Technopoliksen keskustakampuksen 3 ja 4–osien rakennusurakka on Lujatalolle jälleen yksi merkittävä rakennuskohde Pirkanmaan alueella. Tuoreessa muistissa on Hämeenkyrön monitoimikeskuksen elinkaarihankkeen voitto kesäkuulta.

Technopoliksen toimitusjohtaja Keith Silverangin mukaan laajennustyöt aloitetaan varsin luottavaisin mielin. Laajennusosalla on jo nyt 25 prosentin esivuokrausaste. Esisopimuksista suurin kattaa seuraavat kuusi vuotta. Yliopistorinteen ensimmäisen osan vuokrausaste on tällä hetkellä 100 prosenttia.

Technopoliksen keskustakampuksen rakennusurakan työllistävä vaikutus on merkittävä. Työt aloitetaan elokuussa 2014 ja rakennuksen arvioitu valmistuminen on toukokuussa 2016.

Viimeisin Lujatalon voitto Pirkanmaalla on Tampereen keskustassa osoitteessa Satamakatu 17 sijaitsevan
ns. Sote-talon rakennuksen ja tontin luovutuskilpailun voitto, joka sinetöityi 23.6. kaupunginhallituksen päätöksellä. Lujatalon ja Tampereen Vuokratalosäätiön voittoehdotuksen nimeltä ”Sukkasillaan” on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy.

Yhteensä rakennusalaa on 17 000 kem², josta VTS:n osuus on 9 000 m² ja Lujatalon 8 000 m². Lisäksi on kaksi kerrosta yhteisesti saneerattavaa pysäköinti- ja kellaritilaa. Lujatalolle tuleva huoneistoala on 7 760 m² ja siihen tulee 106 asuntoa.

– Pirkanmaan yksikkömme tuloksenteko on ollut kiitettävää, kertoo aluejohtaja Tuija Schmidt. – Panostuksemme laatuun ja asiakaslähtöiseen ajatteluun tuottavat tulosta, ja olemme voittaneet tärkeitä hankkeita alueellamme, Schmidt jatkaa.

Lujatalon vahva alkuvuosi näkyy muillakin sen toiminta-alueilla, sillä meneillään on useita kymmenien miljoonien eurojen hankkeita ympäri Suomea. Myös tulevaisuus näyttää valoisalta. Yhtenä syynä positiiviseen kehitykseen on muutama vuosi sitten yhtiötasolla tehdyt strategiset linjaukset, joiden myötä työn laatua on saatu nostettua ja tuottavuutta lisättyä. Matalasuhdanne ei ole vaikuttanut Lujatalon toimintaan, vaan päinvastoin yritys on pystynyt uimaan vastavirtaan ja voittanut hankkeita sekä välttynyt lomautuksilta ja irtisanomisilta.

Julkaistu: 12.05.2021

Lujatalo rakentaa ensimmäisen mittavan puurakentamisen hankkeen – Hirsitoimittajana Kontiotuote Oy

Lujatalo on voittanut Tuusulaan rakennettavan lukio ja kulttuuritalo Monion urakan. Monio on Tuusulan kunnan rakennuttama monitoimitilahanke, jossa samaan rakennukseen yhdistetään mm. lukio, kansalaisopisto, taiteen perusopetus sekä Tuusulan opisto. Tämä suuri hirsirakenteinen kouluhanke on Lujatalolle merkittävä puu- ja hirsirakentamisen avaus, johon se ryhtyy kumppaninaan Kontiotuote Oy. Hankkeen urakkasumma on noin 27 miljoonaa eu­roa.

Lue lisää
Julkaistu: 10.05.2021

Luja-yhtiöt lahjoittavat miljoona euroa vaikeassa asemassa oleville lapsille ja nuorille

Luja-yhtiöt lahjoittavat yhteensä miljoona euroa pitkään tukemilleen tahoille, Aseman Lapset ry:lle, Ensi- ja turvakotien liitolle ja SOS-Lapsikylälle. Näin tehdessään Luja haluaa tukea erityisesti lapsia ja nuoria, joille korona-aika on ollut fyysisesti ja psyykkisesti haasteellinen. Lahjoituksen takana ovat kaikki Luja-yhtiöt eli Lujatalo Oy, Lujabetoni Oy ja Fescon Oy.

Lue lisää
Lisää uutisia