X
Julkaistu: 09.05.2014

Lujatalo vahvistaa kiinteistökehitystään

Arkkitehti (SAFA) Tero Saanisto (40 vuotta) on nimitetty Lujatalo Oy:n Uudenmaan alueyksikön kiinteistökehitysjohtajaksi 14.4.2014 alkaen. Saanisto tulee Lujatalolle YIT:stä, jossa hän työskenteli rakennuttajapäällikkönä Asuintalot Uusimaa-yksikössä. Sitä ennen hän oli Lujatalolla vuosina 2005-2010 viimeksi suunnittelupäällikkönä.

Omaperusteisen tuotannon kasvattaminen ja rakennuskelpoisten tonttien aktiivinen hankinta ovat Lujatalon strategisia linjauksia, joiden kokonaisuuden koordinoinnissa Saaniston rooli tulee olemaan merkittävä. Palveluista ratkaisuihin -strategian mukaisesti painopistettä siirretään kokonaisratkaisuihin. Espoon Iirislahdessa rakenteilla oleva laaja asuinalue on esimerkki aluekehityskohteesta, jonka tyyppisiä Lujatalo tulee jatkossakin toteuttamaan.

Korjausrakentamisen osuus Lujatalon liikevaihdosta kasvaa tasaisesti ja se on olennainen osa kiinteistökehitystä. Kiinteistön käyttötarkoituksen muuttaminen tai päivittäminen energia-tehokkuuden ja taloteknisten kriteerien täyttäviksi vaatii tiivistä yhteistyötä ja herkkää korvaa muiden osapuolten kanssa.
– Suunnitteluasteella olevien projektien jalostaminen toteutuskelpoisiksi ratkaisuiksi on meidän osaamistamme, Saanisto kertoo.

Saanisto ottaa aktiivisen roolin myös Lujatalon asuntotuotantoon perustuvan Lujakoti-liiketoiminnan kehittämisessä. – Tulevaisuuden kasvukeskusten kehittyminen ja muuttuvat asumisen trendit ovat tämän päivän asumishaasteita, joihin meidän on tarkoitus löytää ratkaisuja, Saanisto kertoo. Lujatalo on jo nyt ottanut asukkaat aktiivisesti mukaan uusien kohteiden kehittämiseen ja tarjoaa asiakkaille työkaluja oman kodin suunnitteluun.

Lujatalon Uudenmaan ja Pohjanmaan aluejohtaja Heimo Hantula uskoo, että Lujatalo pärjää jatkossakin rakentamisen haasteellisessa markkinassa.
– Lujatalo on tehnyt hyvää tulosta viimeisinä vuosina, mistä kiitos sitoutuneelle henkilöstölle ja toimivalle strategialle, kertoo Hantula. – Hienoa saada joukkojamme vahvistamaan Saanisto, jonka työskentelytavat ja ajatusmaailma soveltuvat hyvin Lujatalon arvoihin.

Julkaistu: 12.05.2021

Lujatalo rakentaa ensimmäisen mittavan puurakentamisen hankkeen – Hirsitoimittajana Kontiotuote Oy

Lujatalo on voittanut Tuusulaan rakennettavan lukio ja kulttuuritalo Monion urakan. Monio on Tuusulan kunnan rakennuttama monitoimitilahanke, jossa samaan rakennukseen yhdistetään mm. lukio, kansalaisopisto, taiteen perusopetus sekä Tuusulan opisto. Tämä suuri hirsirakenteinen kouluhanke on Lujatalolle merkittävä puu- ja hirsirakentamisen avaus, johon se ryhtyy kumppaninaan Kontiotuote Oy. Hankkeen urakkasumma on noin 27 miljoonaa eu­roa.

Lue lisää
Julkaistu: 10.05.2021

Luja-yhtiöt lahjoittavat miljoona euroa vaikeassa asemassa oleville lapsille ja nuorille

Luja-yhtiöt lahjoittavat yhteensä miljoona euroa pitkään tukemilleen tahoille, Aseman Lapset ry:lle, Ensi- ja turvakotien liitolle ja SOS-Lapsikylälle. Näin tehdessään Luja haluaa tukea erityisesti lapsia ja nuoria, joille korona-aika on ollut fyysisesti ja psyykkisesti haasteellinen. Lahjoituksen takana ovat kaikki Luja-yhtiöt eli Lujatalo Oy, Lujabetoni Oy ja Fescon Oy.

Lue lisää
Lisää uutisia