Wärtsilän Smart Technology Hub

Lujatalo urakoi Vaasan Vaskiluotoon Wärtsilälle uuden tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskuksen, Smart Technology Hubin sekä toimistorakennuksen.

Projektin tiedot

Rakennusala

58 000

Työllistävä vaikutus

250-300

Investointiarvo

130 Me

Smart Technology Hubin rakennusala on yli 58 000 bruttoneliömetriä. Sen lisäksi rakennettiin erillinen toimistorakennus, jonka rakennusala on 15 000 bruttoneliömetriä. Smart Technology Hub on tärkeä osa Wärtsilän maailmanlaajuisesta osaamiskeskusten verkostoa. Toimialallaan ainutlaatuinen keskus mahdollistaa meri-, öljy- ja kaasuteollisuuden ratkaisujen sekä uusien entistä ketterämmän ja tehokkaamman testauksen. Uuteen tutkimus- tuotekehitys ja tuotantokeskukseen siirtyivät kaikki Wärtsilän Vaasan keskustassa olevat toiminnot ja työntekijät sekä logistiikka ja huollon verstastoiminnot Runsorista. Wärtsilä on Vaasan suurin yksityinen työllistäjä 3 000 työntekijällään.

Smart Technology Hubin urakoitsijana toimi Lujatalo, jonka Pohjanmaan alueyksikkö vastasi tavoitehintaisena projektinjohtourakkana toteutettavasta hankkeesta. Arkkitehtisuunnittelusta vastasi Sweco Architects Oy. Smart Technology Hubin rakentaminen työllisti Vaasassa 250–300 rakentamisen ammattilaista – niin Lujatalon omaa henkilöstöä kuin alihankkijoita. Smart Technology Hubin valmistui vuoden 2021 lopussa

On hienoa, että pääsemme nyt rakentamaan Smart Technology Hubia kestävän rakentamisen edelläkävijän, kotimaisen Lujatalon kanssa. Olemme kevään aikana kilpailuttaneet urakan ja saatujen tarjousten sekä referenssien perusteella on tehty erittäin tarkka arviointi eri vaihtoehdoista. Lujatalolla oli tarjota paras kokonaisratkaisu, jonka toteuttaminen on mahdollista suunnitellussa aikataulussa. Uskomme tällä valinnalla olevan myös positiivisia alueellisia työllisyysvaikutuksia rakennusprojektin aikana”, sanoi Wärtsilä Finlandin toimitusjohtaja Vesa Riihimäki lehdistötiedotteessa.

Lisää tietoa Wärtsilä Smart Technology Hubista:

Sinua saattaisi kiinnostaa

OuluRakentaminen käynnissä 2023

Palvelutalo Poikuekuja

Lujatalo rakentaa tehostetun palveluasumisen ja palveluasumisen kohteen, Poikuekujan palvelutalon, Oulun Kaakkuriin.

Tampere2022

Tuotantokeittiö Voimian Pata

Lujatalo rakensi jaettuna urakkana Pirkanmaan Voimian uuden tuotantokeittiön Voimian Padan.

Pirkkala2020

Etra/Meltex Pirkkala

Lujatalo rakensi Pirkkalan ja Tampereen moottoritien välittömään läheisyyteen jättimäisen 8 631 bruttoneliömetrin (87 800 rm3) kokoisen Etran toimitilarakennuksen.