Medisiina A-, B- ja C-rakennukset

Projektinjohtourakoitsija Lujatalo peruskorjasi Medisiina A-, B- ja C-rakennukset, jotka kuuluvat arvokkaisiin rakennettuihin ympäristöihin Turun Kiinamyllykadun varrella.

Toimistojen tehokkuus ja laboratorioiden toiminnallisuus uusittiin vastaamaan käyttäjien tarpeita. Medisiinassa on henkilökuntaa noin 700 ja opiskelijoita noin 2000.

Projektinjohtourakoitsija Lujatalo Oy aloitti peruskorjauksen alkuvuodesta 2019 purkutöillä. Talotekniikan uusimisessa tavoitteena oli luoda erilaisia toimintoja sisältäviin tiloihin oikeanlaiset olosuhteet ja asentaa mahdollisimman energiatehokkaita ratkaisuja. Jokaisessa rakennuksessa on omat ilmanvaihdon konehuoneensa. Ilmanvaihtoa tehostettiin muun muassa asentamalla lisää ilmanvaihtokanavia eri tilojen omien erityisvaatimusten mukaan.

Vuonna 1948 valmistunut Medisiina A ja 1950-luvulla valmistuneiden B- ja C-rakennusten peruskorjaus aloitettiin alkuvuodesta 2019.

Medisiina A, B ja C ovat kiinteästi yhteydessä toisiinsa, ja kolmen rakennuksen pinta-ala on noin 16 120 bruttoneliömetriä.

Lue lisää Projektiuutisista: https://www.projektiuutiset.fi/medisiina-a-b-ja-c-kimurantti-peruskorjaus/

Sinua saattaisi kiinnostaa

OuluRakentaminen käynnissä 2023

Palvelutalo Poikuekuja

Lujatalo rakentaa tehostetun palveluasumisen ja palveluasumisen kohteen, Poikuekujan palvelutalon, Oulun Kaakkuriin.

Tampere2022

Tuotantokeittiö Voimian Pata

Lujatalo rakensi jaettuna urakkana Pirkanmaan Voimian uuden tuotantokeittiön Voimian Padan.

Pirkkala2020

Etra/Meltex Pirkkala

Lujatalo rakensi Pirkkalan ja Tampereen moottoritien välittömään läheisyyteen jättimäisen 8 631 bruttoneliömetrin (87 800 rm3) kokoisen Etran toimitilarakennuksen.