Lauttasaaren kirkko

Pinta-alaltaan Helsingin suurimman kirkkorakennuksen peruskorjausurakka.

Projektin tiedot

Kirkkotapulin korkeus

60 metriä

Urakkasumma

18 Me

Alkuperäinen rakennusvuosi

1958

Peruskorjaukseen sisältyi suomenkielisen ja ruotsinkielisen seurakunnan kirkkosalit, seurakuntatilat sekä kaikki muu toimintatila, joka kirkkorakennuksen yhteyteen kuuluu. Uuden tilaratkaisun myötä rakennuksesta löytyy tilat mm. musiikkiopistolle, päiväkodille, kerhoille ja partiolaisille.

Uusi laajennusosa palvelee kahvilana ja seurakuntalaisten olohuoneena. Julkisivussa ja kirkkosaleissa kaikki vanha pyrittiin säilyttämään tai korjaamaan alkuperäistä vastaavaksi. Näin muun muassa Ilmari ja Marjatta Tapiovaaran suunnittelemat valaisimet kunnostettiin ja muutettiin led-valoilla toimiviksi. Lauttasaaren kirkko, seurakuntatilat ja kellotorni piha-alueineen on vuonna 1958 arkkitehtien Marja ja Keijo Petäjän laatimien suunnitelmien mukaan valmistunut kokonaisuus.

Lujatalo Oy:n peruskorjaaman Lauttasaaren kirkon tilaajaosapuolen, Helsingin seurakuntayhtymän hankepäällikkön, Kai Heinävaaran haastattelu.

Sinua saattaisi kiinnostaa

OuluRakentaminen käynnissä 2023

Palvelutalo Poikuekuja

Lujatalo rakentaa tehostetun palveluasumisen ja palveluasumisen kohteen, Poikuekujan palvelutalon, Oulun Kaakkuriin.

Tampere2022

Tuotantokeittiö Voimian Pata

Lujatalo rakensi jaettuna urakkana Pirkanmaan Voimian uuden tuotantokeittiön Voimian Padan.

Pirkkala2020

Etra/Meltex Pirkkala

Lujatalo rakensi Pirkkalan ja Tampereen moottoritien välittömään läheisyyteen jättimäisen 8 631 bruttoneliömetrin (87 800 rm3) kokoisen Etran toimitilarakennuksen.