Helsingin Taideyliopisto

Lujatalon rakentama Taideyliopiston rakennus Sörnäisten rantatiellä Helsingissä tarjoaa tilat kuvataiteen, valo- ja äänisuunnittelun sekä esittävän taiteen lavastuksen opetukselle.

Projektin tiedot

Valmistumisvuosi

2021

Laajuus

12 700 m2

Vuoden betonirakenne

2021

Uusissa tiloissa sijaitsevat kuvataiteen, valo- ja äänisuunnittelun sekä esittävän taiteen lavastuksen opetus. Rakennus on nimetty Myllyksi tontilla ennen sijainneen Helsingin Myllyn mukaan.

Helsingin Taideyliopisto valittiin vuoden 2021 Betonirakenteeksi. Mylly palkittiin yksilöllisestä ja taitavasta arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta sekä laadukkaasta rakennuttamisesta ja toteutuksesta, jossa betonilla on näkyvä rooli yksityiskohtia myöten. Hankkeen on suunnitellut JKMM Arkkitehdit.

Lue lisää Taideyliopistosta

– Pitkän projektin onnistunut läpivienti vaatii hyvät ja ammattitaitoiset yhteistyökumppanit sekä keskinäistä luottamusta. Nyt, kun suunnittelu- ja toteutusvaiheen jälkeen rakennus on valmis ja otettu käyttöön, voimme todeta, että hanke on mennyt täysin suunnitelmien mukaisesti, sanoo kiinteistöjohtaja Peter Karlsson Veritas Oy:stä. 

Sinua saattaisi kiinnostaa

OuluRakentaminen käynnissä 2023

Palvelutalo Poikuekuja

Lujatalo rakentaa tehostetun palveluasumisen ja palveluasumisen kohteen, Poikuekujan palvelutalon, Oulun Kaakkuriin.

Tampere2022

Tuotantokeittiö Voimian Pata

Lujatalo rakensi jaettuna urakkana Pirkanmaan Voimian uuden tuotantokeittiön Voimian Padan.

Pirkkala2020

Etra/Meltex Pirkkala

Lujatalo rakensi Pirkkalan ja Tampereen moottoritien välittömään läheisyyteen jättimäisen 8 631 bruttoneliömetrin (87 800 rm3) kokoisen Etran toimitilarakennuksen.