Koko elinkaari hallussa

Elinkaarimallilla rakennetut hankkeet ovat viime vuosina lisääntyneet Lujatalon palvelutarjonnassa. Elinkaarihankkeissa Lujatalo ottaa täyden vastuun asiakkaalle rakennettavan kiinteistön sekä kiinteistötekniikan suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta jopa 25 vuodeksi.

Elinkaarimalli tuo merkittäviä etuja

Lujatalo haluaa olla asiakkaan valittu kumppani suunnitteluvaiheesta aina elinkaarihankkeen luovutukseen asti.

Elinkaarimalli mahdollistaa tilaajille hankkeiden tavanomaista nopeamman toteutuksen, innovatiiviset toteutusratkaisut ja sovitun mukaiset laadukkaat palvelut sekä sopimusajalta ennakoitavat kustannukset. Malli perustuu tilaajan ja Lujatalon väliseen kumppanuuteen. Elinkaarimallilla varmistetaan tilaajalle käytettävyys, olosuhteet ja PTS-korjaukset vuosikymmeniksi eteenpäin.

Roihupellon kampus

Perinteisestä kilpailutuksesta poiketen elinkaarimallissa rakentaja on mukana heti suunnitteluvaiheessa ja vastaa paitsi rakentamisesta ja suunnittelusta myös rakennuksen ylläpidosta. Mallissa korostuu tilaajan ja rakentajan pitkäkestoinen kumppanuus. Elinkaarimallilla voidaan toteuttaa joustavampia ja toiminnallisempia tiloja, jotka kestävät aikaa jopa vuosikymmeniä. Se mahdollistaa myös hyvän muuntojouston ja omistautuneen ylläpidon käytön aikana. Lisäksi esimerkiksi sisäilmaongelmiin voidaan puuttua ajoissa.

Elinkaarimalli mahdollistaa tilaajalle hankkeiden tavallista nopeamman toteutuksen, innovatiiviset toteutusratkaisut, sovitun mukaiset laadukkaat palvelut ja sopimusajalta ennakoitavat kustannukset. Samalla siirrytään erillisten suunnittelu- ja rakennussuoritusten sekä ylläpidon ostamisesta hankkimaan käyttäjille sopivia tiloja ja olosuhteita.

Veli-Matti Paananen, elinkaariliiketoiminnan päällikkö

Elin­kaa­ri­mal­lis­sa painottuu pitkäjänteinen yhteistyö

Lujatalon elinkaarihankkeista osa on ylläpitovaiheessa ja osa rakenteilla. Täältä voit katsoa kumppanihaastatteluita ja lukea yhteistyöstä kumppanin näkökulmasta. Lujatalon ensimmäinen elinkaarihanke, Hämeenkyrön monitoimikeskus on ollut käytössä vuodesta 2016.

Ota meihin yhteyttä

Mikko Hollmén

Toimialajohtaja

Espoo

044 585 2900mikko.hollmen@luja.fi

Veli-Matti Paananen

Elinkaariliiketoiminnan päällikkö

Kuopio

044 585 2909veli-matti.paananen@luja.fi

Kumppanitarinat

Var­kau­den Aalto hy­vin­voin­ti­kes­kus

Videolla haastattelussa Varkauden hyvinvointikeskus Aallon tukipalvelujen esimies Saara Damski ja hankkeen projektipäällikkö Jukka Koskinen.

Kumppanitarinat Elinkaarimalli

Hä­meen­ky­rön mo­ni­toi­mi­kes­kus

Lujatalon ensimmäinen elinkaarihanke, Hämeenkyrön monitoimikeskus on ollut käytössä vuodesta 2016. Kohteen käyttäjä sekä ylläpidosta vastaava taho kertovat kokemuksiaan yhteistyöstä.

Kumppanitarinat Elinkaarimalli

Referenssejä

HelsinkiRakentaminen käynnissä

Stadin AO Roihupellon kampus

Lujatalo on palveluntuottaja Stadin ammatti- ja aikuisopiston Roihupellon kampus -elinkaarihankkeessa.

KuopioSyksy 2022

Siilinjärven terveyskeskus

Uuteen terveyskeskukseen tulee kolmeen kerrokseen vastaanottotoiminnan, suun terveydenhuollon, vuodeosaston, apuvälinehuollon, kuvantamisen, laboratorion, kuntoutuksen ja muiden terveyskeskuksen ydintoimintojen tiloja.

Helsinki2022

Puotilan koulurakennus

Puotilan ala-asteen elinkaarihanke on yksi Helsingin kaupungin ensimmäisiä elinkaarimallilla toteutettavia hankkeita.