Lujatalon työmaa ylsi kärkikymmenikköön valtakunnallisessa työturvallisuuskilpailussa

Blogi — Tiedote|23.01.2024

Lujatalon Asunto Oy Kuopion Poijun työmaa ylsi kärkikymmenikköön Rakennusteollisuus RT ry:n vuosittaisessa, valtakunnallisessa Turvallinen työmaa -kilpailussa ollen kilpailussa yhdeksäs.

Vuodesta 2010 lähtien järjestetyn rakennusalan Turvallisuus alkaa minusta -työturvallisuuskilpailun tavoitteena on löytää ja nostaa esiin Suomesta esimerkillisen turvallisia työmaita. Rakennustyömaita, joissa jokainen huolehtii paitsi omasta, myös työkaverin ja kaikkien muiden turvallisuudesta, ja jossa yrityksen turvallisuusjohtaminen näyttäytyy työmaan kaikissa toiminnoissa.

Kilpailu viime vuoden turvallisimmasta talonrakennustyömaasta on nyt ratkennut ja Lujatalo nappasi oikeutetusti paikkansa kymmenen joukossa Asunto Oy Kuopion Poijun työmaalla, jossa lisämausteensa työskentelyyn on tuonut logistiikan hallinta tiiviisti rakennetussa ympäristössä.

Lujatalon aluejohtaja Matti Pätynen on syystäkin iloinen organisaationsa tekemiseen. – Olen hyvin tyytyväinen, että nousemme tällaisessa kilpailussa kärkikymmenikköön ja etenkin siitä, että työmaahenkilöstömme ja alihankkijoittemme sitoutuneisuus ja asenne turvallisen työmaan eteen ovat näin korkealla tasolla. Kilpailuissa menestyminen on osoitus työmaahenkilöstön ihailtavasta sitoutumisesta ja tahtotilasta työskennellä turvallisesti ja oikein, Pätynen kiittää.

Asunto Oy Kuopion Poijun työmaalla työskentelee kovan luokan ammattilaisia, jotka haluavat tehdä työnsä siististi ja turvallisesti ja jotka ovat aidosti ylpeitä omasta työstään. Myös työmaan vastaava työnjohtaja Jari Poikolainen nostaa esiin vain ja ainoastaan työntekijöiden merkityksen turvallisessa työskentelyssä onnistumisessa. – Kiitos kuuluu työntekijöille, jotka päivästä toiseen tekevät töitä turvallisesti ja jotka huomaavat ja puuttuva epäkohtiin, tekevät havaintoja ja kertovat niistä muille. Turvallinen tekeminen lähtee työntekijöiden arjesta ja asenteesta, Poikolainen korostaa.

– Työmaajohdon tehtäväksi jää se, että otamme kaikki havainnot vakavasti, keskeytämme tarvittaessa vaarallisen työ ja korjaamme epäkohdat. Näin syntyy luottamus siitä, että asioille aidosti tehdään jotakin. Asunto Oy Kuopion Poijun työmaalla myös aliurakoitsijat tekevät havaintoja siinä, missä muutkin, Poikolainen muistuttaa.

Yhteystiedot:

Lujatalo Oy, aluejohtaja Matti Pätynen, matti.patynen@luja.fi, p. 044 585 2670
Lujatalo Oy, vastaava työnjohtaja Jari Poikolainen, jari.poikolainen@luja.fi, p. 04 585 2072Kuva: Havainnekuva hankkeesta

Sinua saattaisi kiinnostaa

Luja-yhtiöt tukee Itämeren suojelua

Lujatalo rakentaa ATT:lle 3 kerrostaloa ja parkkihallin – Uusi kerrostalohanke tuo työpaikkoja ja uusia asuntoja Helsingin Myllypuroon

Lujatalon kehittämä koulutuskokonaisuus vauhdittaa henkilöstön osaamista ja suorituskykyä