Lujatalo rakentaa ATT:lle kolme kerrostaloa, yhteensä 134 asuntoa Helsingin Mellunmäkeen

Tiedote|22.11.2023

Lujatalo ja Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto (ATT) ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jolla Lujatalo rakentaa ATT:lle kolme kerrostaloa Helsingin Mellunmäkeen. Asuntoja tulee yhteensä 134.

Rakennettavista kohteista yhteen rakennukseen tulee 62 Helsingin asumisoikeusasunto Oy:n asumisoikeusasuntoa (Haso) ja kahteen kerrostaloon yhteensä 72 Helsingin kaupungin asunnot Oy:n vuokra-asuntoa (Heka). Asunnot ovat kooltaan yksiöistä neliöihin. Kokonaisuudessaan rakennusalaa on parkkihalli mukaan lukien n. 8.000 kerrosneliömetriä.

Lujatalon toimialajohtaja Tero Saaniston mukaan kohde edustaa tyypillistä tiivistä pääkaupunkiseudun täydennysrakentamista, jossa rakennetaan olemassa olevien talojen välittömään läheisyyteen. – Tämä tuo omat erityspiirteensä rakentamiseen, josta meillä Lujatalolla on runsaasti osaamista ja kokemusta, Saanisto sanoo.

Tero Saanistoon tyytyväinen käynnistyvästä hankkeesta ATT:n kanssa, jonka kanssa Lujatalolla on tällä hetkellä käynnissä useita muitakin hankkeita. – Nykyisessä tilanteessa jokainen käynnistyvä asuntokohde on tärkeä huomioiden se, että kaupungistuminen jatkuu ja uusia asuntoja tarvitaan pääkaupunkiseudulla jatkossakin, Saanisto sanoo.

– ­Tämän hankkeen rakenteille saaminen on vaatinut monen tahon pitkäjänteistä ja sinnikästä työpanosta. Siksi olemmekin erityisen ilahtuneita, kun rakennustyöt on nyt saatu käyntiin. Täydennysrakentaminen antaa aina toteutukselle omat haasteensa, mutta hyvällä yhteistyöllä nekin hoituvat, sanoo Helsingin kaupungin asuntotuotannon uudistuotannon yksikönpäällikkö Merja Rukko.

Hankkeen rakentaminen on käynnistynyt ja kohde valmistuu joulukuussa 2025.

Yhteystiedot:

Lujatalo Oy, toimialajohtaja Tero Saanisto, tero.saanisto@luja.fi, p. 044 585 2092

Helsingin kaupunki, Helsingin kaupungin asuntotuotannon uudistuotannon yksikönpäällikkö Merja Rukko, merja.rukko@hel.fi, p. 09 3102611Kuva: Havainnekuva hankkeesta

Sinua saattaisi kiinnostaa

VisiLean-aikatauluohjelmisto käyttöön Lujatalossa

Lujatalo Oy ja Mestamaster Oy ovat tehneet puitesopimuksen

Teeriniemen päiväkoti valmistui yhdessä rakentaen