Arkkitehtuurin Finlandia -palkintoehdokkuus Lauttasaaren kirkkohankkeelle

Tiedote|05.09.2023

Lujatalon rakentama Lauttasaaren kirkon peruskorjaushanke on yksi vuoden 2023 Arkkitehtuurin Finlandia -palkintoehdokkaista!

– Jo se, että Lauttasaaren kirkkokohde on päässyt arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon ehdokkaaksi, on hankkeen toteuttajien mielestä iso kunnianosoitus. Parasta hankkeessa oli tilaajan, suunnittelijoiden ja urakoitsijan välinen hyvä ja tiivis yhteistyö, jolla saavutettiin rakennuksen suojelutavoitteet samalla kun toiminnallisuutta parannettiin nykypäivän vaatimuksia ja käyttötarkoitusta vastaavaksi. Myös hankkeen aikataulu- ja kustannustavoitteet toteutuivat, mikä osoittaa yhteistyön onnistuneen läpi koko hankkeen, sanoo tuotantojohtaja Jyrki Tuohimetsä Lujatalolta.

Muut Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon ehdokkaat ovat Ajurien talli Helsingissä, Chappe-taidemuseo Tammisaaressa, päiväkoti Martta Wendelin Tuusulassa ja Tanssin talo Helsingissä.

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajan valitsee tänä vuonna Anna Herlin, joka kuuluu viidennessä polvessa hissejä ja liukuportaita valmistavan KONE Oy:n omistajasukuun.

Suomen Arkkitehtiliiton (SAFA) myöntämä palkinto täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta.

Voittaja julkistetaan 2.10.2023

#lujatalo #yhdessärakentaen #SAFA #arkkitehtuurinfinlandia #lauttasaarenkirkko

Sinua saattaisi kiinnostaa

Lisää kumppaneiden yhteistyökunniaa ja mainetta

Lujatalo palkitsee turvallisuuden saralla ansioituneita kumppaneitaan

Asunto Oy Mikkelin Vaahteralle myönnettiin vaativa LEED GOLD -tason sertifikaatti