Lujatalon rakentamalle kiinteistölle Suomen ensimmäinen asuinkerrostalojen toteutusvaiheen BREEAM-sertifikaatti

Tiedote|27.03.2023

Asunto Oy Espoon Zeniitti on saanut toteutusvaiheen BREEAM-sertifikaatin arvosanalla ”Very Good”. Kyseessä on ensimmäinen asuinkerrostalo Suomessa, joka on sertifioitu BREEAM New Construction -ohjelmalla. Premico toimi kohteen rakennuttajana, edustaen Morgan Stanley Real Estate Investingia (MSREI). Kohteen urakoitsijana toimi Lujatalo.

Premico on luonut BREEAM-kriteerien mukaisen asuinkerrostalokiinteistöjen rakennuttamisohjeen. Ohje on ensimmäinen laatuaan Suomessa ja toi nyt ansaitusti lopullisen sertifikaatin Asunto Oy Espoon Zeniitille. Hankkeen paikallisena BREEAM-konsulttina ja -arvioitsijana toimi Sweco Finland Oy.

Asunto Oy Espoon Zeniitin lopullista BREEAM-sertifikaattia haettiin alkuvuodesta. Hankkeen kaikkien osapuolten huolellisen työn ansiosta hakemukselle ei tullut yhtään lisäselvityspyyntöä toteutusvaiheen laadunvarmistuksessa. Tieto saadusta sertifikaatista on jo ehtinyt päivittyä GreenBookLive-sivustolle.

– Olemme erittäin ylpeitä ja iloisia Zeniitille saavutetusta sertifikaatista. Rakennuttamisen asiantuntijamme ovat tehneet yhteistyökumppaniemme kanssa hienoa ja edelläkäyvää työtä. Premicon investointijohtaja Samuel Tuomola kommentoi.

Mikä parasta, Zeniitin toteutusvaiheen sertifikaatin pistemäärä oli suurempi kuin suunnitteluvaiheen sertifikaatin pistemäärä eli 58,5 %, iloitsee Lujatalon suunnittelujohtaja Janne Sihvonen. Suurin kiitos tästä tietenkin kuuluu tilaajalle eli Premicolle sekä BREEAM-konsultille eli Swecolle. Lisäksi erityinen kiitos toteutusvaiheesta kuuluu koko työmaalle, Sihvonen jatkaa.

Lisätietoja:
Janne Sihvonen, suunnittelujohtaja Lujatalo Oy, 044 585 2899, janne.sihvonen@luja.fi
Kuva:  Asunto Oy Espoon Zeniitti, havainnekuva. F6 Arkkitehdit Oy 

Sinua saattaisi kiinnostaa

Lisää kumppaneiden yhteistyökunniaa ja mainetta

Lujatalo palkitsee turvallisuuden saralla ansioituneita kumppaneitaan

Asunto Oy Mikkelin Vaahteralle myönnettiin vaativa LEED GOLD -tason sertifikaatti