As Oy Kuopion Vuorihelmen työmaalla erityishuomio käsien haavoihin ja iskeytymisiin

Tapahtuma|28.09.2022

– Meidän työmaallamme toteutetaan maanantaisin oman henkilöstön ja aliurakoitsijoiden kanssa viikkopalaveri, jossa joka viikko pidetään myös turvavartti.

Tällä viikolla puhuimme työturvallisuusviikosta ja sen keskeisimmistä tavoitteista. Otimme lähempään käsittelyyn haavat käsissä, koska meillä on menossa sisäpuolella levyseinien teko ja teräviä metallirankoja käsitellään päivittäin. Muutenkin aihe on tärkeä osa työskentelyämme päivittäin.

Toisena aiheena meidän työmaallamme on iskeytyminen. Aihe on tärkeässä roolissa työmaallamme, koska joudumme tällä hetkellä käyttämään paljon työpukkeja, telineitä ja pihalla erilaisia henkilönostimia.

Meillä työmaalla pyritään siihen, että ensin ajatellaan hetki työtä, jota aletaan tekemään, sitten vasta tehdään. Tällä tavalla estetään jo monta tapaturmaa. Tätä myös on kutsuttu leikkisästi ”luovaksi laiskotteluksi”.

Keskustelussa toivoimme, että työntekijät ottaisivat ahkerasti turvallisuushavaintoja ja keskittyisivät erityisesti turvalliseen työskentelyyn, jotta jokainen meistä pääsee terveenä kotiin työpäivän jälkeen.

Henri Kakko, harjoittelija, työnjohto

Sinua saattaisi kiinnostaa

VisiLean-aikatauluohjelmisto käyttöön Lujatalossa

Lujatalo Oy ja Mestamaster Oy ovat tehneet puitesopimuksen

Teeriniemen päiväkoti valmistui yhdessä rakentaen