Tuusulan kirkonkylän kampuksen peruskivi muurattiin 9.6.

Tapahtuma — Tiedote|10.06.2022

Rakenteilla olevan ja Lujatalon urakoiman Tuusulan kirkonkylän kampuksen työmaalla vietettiin torstaina 9.6. peruskiven muuraustilaisuutta. Kirkonkylän kampuksen on määrä valmistua kesään 2024 mennessä ja toiminnan käynnistyä syyskauden 2024 alkaessa. 

Kirkonkylän kampuksen peruskiven muurauksen kutsuvierastilaisuudessa nautittiin kesäisessä ja vaihtelevassa säässä tervehdyksistä, juhlapuheista ja esityksistä. Kaikilla tilaisuudesta kiinnostuneilla oli mahdollisuus seurata tilaisuuden etenemistä suoran verkkolähetyksen kautta. Erityisesti yleisön, niin paikan päällä olijoiden kuin verkkolähetystä seuranneidenkin, sydämet sulattivat Kievarin päiväkodin lasten ja Kirkonkylän koulun oppilaiden esitykset.

– Tuleva kaksikielinen kampus tulee tarjoamaan asukkaillemme enemmän palvelumahdollisuuksia ja lisäämään entisestään Tuusulan kunnan houkuttelevuutta kaksikielisten perheiden asuinpaikkana, kertoo tilaisuuden avannut Tuusulan kunnan pormestari Kalle Ikkelä.

Tilaisuudessa juhlapuheet pitivät kampuksen pääurakoitsijaa Lujatalo Oy:tä edustanut toimitusjohtaja Harri Savolainen ja Tuusulan kunnan apulaispormestari Tuija Reinikainen.

– Olemme erittäin tyytyväisiä ja iloisia päästessämme toteuttamaan merkityksellistä hanketta Tuusulaan ja tuusulalaisille. Lujatalon henkilöstöllä on vankka kokemus ja osaaminen vaativasta koulurakentamisesta ja olen varma, että pystymme toteuttamaan hankkeelle asetetut tavoitteet ja odotukset. Olemme valmistautuneet hankkeen toteutukseen huolellisesti ja odotan luottavaisena lopputuloksena syntyvää hienoa kampusta, toteaa Lujatalo Oy:n toimitusjohtaja Harri Savolainen.

Kutsuvierastilaisuuteen osallistuneilla oli mahdollisuus tarkastella rakenteilla olevan kampusrakennuksen pohjaa erityisen katselutasanteen kautta. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa lyhennettynä tämän linkin takaa: https://youtu.be/POirFYCNPV0

Peruskiveen kätketty aikakapseli kertoo tulevaisuuden tuusulalaisille nykyhetkestä

Muuraustilaisuudessa kampuksen peruskiveen kätkettiin teräksinen lieriö, aikakapseli, johon säilöttiin tietoa tämän päivän Tuusulasta. Kapseliin sijoitetuissa esineissä näyttäytyi vahvasti viime vuosina tuusulalaisiakin koetellut koronaviruspandemia.

Kapseliin säilöttiin päivän Keski-Uusimaa -lehti, kolikko, Tuusulan kunnan asukaslehti 2/2022, Tuusulan matkailuesite 2022, yleistietoa Tuusulan kunnasta, Tuusulan päiväkotien päivän ruokalista, paloja puretusta entisestä Kirkonkylän koulun rakennuksesta, kuva tämän hetkiseltä rakennustyömaa-alueelta ja uuden kampuksen pääpiirustukset. Tuusula-Seura lahjoitti seinäviirin sijoitettavaksi kapseliin.

Lisäksi kampuksen tulevat käyttäjät, Kirkonkylän koulu ja Klemetskog skola, olivat ideoineet yhdessä oppilaidensa kanssa säiliöön sijoitettavia esineitä. Kapselin sisään sijoitettiin Kirkonkylän koulun kooste koulun oppilastiimeistä eli Vaikuttajista keväältä 2022, suositun Kirkonrotta-välituntileikin, tutummin Kirkkiksen, säännöt, Kirkkis-kangaskassi ja koronavirusajasta kertova kasvomaski. Klemetskogin oppilaat olivat puolestaan ideoineet lasten kirjoittaman viestin, koulukuvan ja koronatestin.

Aikakapseli upotettiin peruskiveen ja peruskivi muurattiin yhdessä tilaisuudessa läsnä olevien toimesta. Kapselin upotuksen ja ensimmäiset laastin kauhomiset suorittivat Tuusulan kunnan kansliapäällikkö Virpi Lehmusvaara ja sivistysjohtaja Tiina Simons yhdessä Kievarin päiväkodin lasten ja Kirkonkylän koulun oppilaiden kanssa. Siirrettävä peruskivi sijoitetaan rakenteilla olevan kampusrakennuksen alle.

Kirkonkylän kampuksen rakennustöiden eteneminen

Kirkonkylän kampuksen perustukset on tehty ja työmaalla kesällä aloitettavaan rungon pysyttämiseen. Läheinen kevyen liikenteen väylä on suljettu työmaan kohdalta alueella liikkuvien turvallisuuden takaamiseksi pian saapuvien raskaiden elementtikuljetusten vuoksi.

Lisätiedot:
toimialajohtaja Lauri Porokka, puhelin 044 585 2971, lauri.porokka@luja.fi

Sinua saattaisi kiinnostaa

Lisää kumppaneiden yhteistyökunniaa ja mainetta

Lujatalo palkitsee turvallisuuden saralla ansioituneita kumppaneitaan

Asunto Oy Mikkelin Vaahteralle myönnettiin vaativa LEED GOLD -tason sertifikaatti