Digitaalinen rakentaminen

Lujatalolla on käytössä edistyksellisen 5D BIM -projektinhallintajärjestelmä, joka tehostaa ja parantaa rakennusprojektien hallintaa. Järjestelmä on osa yrityksen digitaalista kehitystä ja asiakaslähtöisyyttä.

Mitä on 5D BIM?

5D BIM tarkoittaa sitä, että rakennusprojektin kolmiulotteiseen malliin liitetään aikaan, paikkaan ja kustannuksiin liittyvää tietoa. Tämä mahdollistaa projektin hallinnan sekä virtuaalisesti että käytännön tasolla. Järjestelmällä voidaan seurata ja optimoida projektin kustannuksia, aikataulua, laadunvalvontaa ja raportointia koko hankkeen elinkaaren ajan.

BIM

Miten Lujatalo hyödyntää 5D BIM -järjestelmää?

Lujatalo on valinnut RIB iTWO 5D -järjestelmän kokonaisvaltaiseksi ratkaisuksi projektinhallintaan. Järjestelmän avulla Lujatalo voi hallita rakennushankkeita alun hankesuunnittelusta aina luovutuksen jälkeiseen aikaan. Järjestelmä mahdollistaa tiedon järjestelyn niin, että kaikilla projektiin osallistuvilla henkilöillä on oman työnsä kannalta aina oikea ja ajantasainen tieto käytettävissään.

– Vahvin voimavaramme on osaava henkilöstö, jonka jatkuvaan kehittämiseen panostamme, digitaalisen rakentamisen johtaja Matti Tauriainen sanoo. Käynnissä on useamman vuoden kestävä toimintatapojen muutos ja uusien toimintatapojen haltuunotto. En epäile hetkeäkään, ettemme olisi tähän valmiita, sillä koko uusi järjestelmä on useiden workshoppien ja Lujatalon eri rajapinnassa olevien tahojen yhteinen päätös, Tauriainen toteaa.

Lisätietoa digitaalisesta rakentamisesta

Matti Tauriainen

Digitaalisen rakentamisen johtaja

Espoo

044 585 2752matti.tauriainen@luja.fi