Asunto Oy Mikkelin Vaahteralle myönnettiin vaativa LEED GOLD -tason sertifikaatti

Tiedote|13.05.2024

Lujatalon Mikkelin Kiiskinmäelle rakentama nelikerroksinen kerrostalo on saavuttanut Green Building Partnersin LEED GOLD -tason luokituksen. Hankkeen saavutettu luokituspistemäärä on 65 pistettä.

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on kansainvälinen vihreiden kiinteistöjen sertifiointijärjestelmä, jonka tavoitteena on vähentää sekä rakentamisen että kiinteistön käytön aikaista ympäristökuormitusta. Vaativa LEED GOLD –taso edellyttää arvostelumenestystä useassa eri kategoriassa, kuten tontti ja lähiympäristö, veden ja energian käyttö, materiaalit, kierrätys ja sisäympäristön laatu sekä suunnitteluinnovaatiot.

– Me olemme erittäin iloisia, että olemme rakennuttajan ja suunnittelijoiden kanssa yhteistyössä päässeet LEED GOLD -tasoon Vaahtera-kohteen LEED-luokituksessa. Tämä on kaikkien osallisien yhteinen saavutus, joka on lähtenyt tahtotilasta sinnikkäästi ponnistella kohti ympäristöystävällistä asumista kohteen suunnittelusta toteutukseen asti. Kohde toimii myös hyvänä referenssinä ja oppimisen paikkana itsellemme, sillä Lujatalon yhtenä tärkeimmistä päämääristä on vastuullisen rakentamisen edistäminen, sanoo Lujatalon toimialajohtaja Heikki Jalkanen.

Kohteen LEED GOLD -luokitustaso saavutettiin hyvillä rakentamisen käytännöillä, kuten työmaan ohjauksella ja panostamalla vähäpäästöisiin materiaaleihin ja vesitehokkaisiin vesikalusteisiin. Kohteen energiatehokkuus on erinomainen ja mittarointi LEED:n vaatimalla tasolla. Lisäksi kohteen sijainti on hyvä, pisteitä saavutettiin sekä julkisesta liikenteestä että aluetehokkuudesta. Kohde sijaitsee aiemmin rakennetulla tontilla, jolla on lisäksi suoritettu pilaantuneiden maiden kunnostusta. Kohteeseen on asennettu varauksia sähköautojenlatauspisteille sekä riittävästi turvallisia pyöräsäilytystiloja niin asukkaille kuin vierailijoillekin.

Asunto Oy Mikkelin Vaahtera on uudentyyppinen seniorien palvelutalo, jossa on erityisesti ikäihmisille räätälöityjä asuntoja. Lujatalo toteutti 31.7.2023 valmistuneen kohteen kokonaisvastuurakennusurakkana LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi ky:lle, joka on vakuutusyhtiö LähiTapiolan alainen rahasto.

Lisätietoja:

Lujatalo Oy

Toimialajohtaja Heikki Jalkanen, heikki.jalkanen@luja.fi, p. 044 585 2615

Sinua saattaisi kiinnostaa

Lisää kumppaneiden yhteistyökunniaa ja mainetta

Lujatalo palkitsee turvallisuuden saralla ansioituneita kumppaneitaan

Lujatalo on yksi nopeimmista nousijoista!