Lujatalolle sopimus kerrostalon rakentamisesta Helsingin Lassilaan – yhteensä Lujatalo rakentaa alueelle 122 uutta kotia

Tiedote|21.06.2023

Lujatalo ja ICECAPITAL Housing Fund VI Ky ovat allekirjoittaneet 20.6.2023 sopimuksen, jolla ICECAPITAL ostaa Lujatalolta Helsingin Lassilaan rakennettavan 8-kerroksisen kerrostalon Asunto Oy Helsingin Saturnuksen.

Asunto Oy Helsingin Saturnus on osa kolmen kerrostalon kokonaisuutta, jossa kaksi muuta kerrostaloa muodostavat Lujatalon RS-kohteen Asunto Oy Helsingin Jupiterin. Asunto Oy Helsingin Saturnuksessa on asuntoja 53, joiden keskipinta-ala on 45,7 neliömetriä ja Asunto Oy Helsingin Jupiterissa Lujakoti-asuntoja on 69 kappaletta. Yhteensä rakennetaan 122 uutta kotia.

As Oy Helsingin Saturnuksen energialuokka on A ja kaikki kohteen suunnitteluratkaisut tehdään kustannustehokkaasti ratkaisujen elinkaarikustannukset huomioiden.

– Rakennukseen tulee aurinkopaneelit, joiden osalta energiatodistukseen on laskettu omavaraisenergiaksi 6300 kWh. Lämmitysmuotona on maalämpö. Kohteen E-luvuksi saadaan 71 kWhE/(m2vuosi), kertoo Lujatalon suunnittelujohtaja Janne Sihvonen.

– Olemme iloisia yhteistyöstä ICECAPITALIN kanssa ja siitä, että olemme Lujatalolla pystyneet käynnistämään asuntokohteita tänä hankalana aikana, kun inflaation aiheuttama korkojen nousu vaikuttaa kuluttajien asunnon hankintapäätökseen. Uskomme vahvasti siihen, että uusia asuntoja hyvillä sijanneilla tarvitaan pääkaupunkiseudulla jatkossakin. Lassilassa kauppakeskus Kaari palveluineen sijaitsee noin kilometrin päässä ja julkiset kulkuyhteydet ovat erinomaiset Pohjois-Haagan juna-aseman ja toimivien bussiyhteyksien ansiosta. Lisäksi Vihdintien pikaraitiotiehankkeesta on tehty toteutuspäätös 2021 ja lähin pysäkki on tulossa parinsadan metrin päähän, sanoo Lujatalon asuntorakentamisen toimialajohtaja Tero Saanisto.

– Olemme erittäin iloisia yhteistyön alkamisesta Lujatalon kanssa. ICECAPITAL Housing Fund VI sijoittaa varansa pääkaupunkiseudulla oleviin uusiin A-energialuokan asuntoihin ja nyt Lujatalon kanssa aloitettava Helsingin Saturnus on suorastaan malliesimerkki siitä, millaisiin kohteisiin ja asuntoihin haluamme sijoittaa, sanoo ICECAPITAL REAM Oy:n sijoitusjohtaja Mikko Suominen.

As Oy Helsingin Saturnuksen ja As Oy Helsingin Jupiterin rakentaminen on käynnistynyt ja molemmat kohteet valmistuvat keväällä 2025.

Lisätiedot:

Lujatalo Oy, toimialajohtaja Tero Saanisto, tero.saanisto@luja.fi, p. 044 585 2092
Lujatalo Oy, suunnittelujohtaja Janne Sihvonen, janne.sihvonen@luja.fi, p. 044 585 2899

ICECAPITAL REAM Oy, sijoitusjohtaja Mikko Suominen, mikko.suominen@icecapital.fi,
p. 040 504 0915Havainnekuva: Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy

Sinua saattaisi kiinnostaa

Luja-yhtiöt tukee Itämeren suojelua

Lujatalo rakentaa ATT:lle 3 kerrostaloa ja parkkihallin – Uusi kerrostalohanke tuo työpaikkoja ja uusia asuntoja Helsingin Myllypuroon

Lujatalon kehittämä koulutuskokonaisuus vauhdittaa henkilöstön osaamista ja suorituskykyä