Lujatalo Oy sopeuttaa toimintaansa vallitsevassa markkinatilanteessa varmistaakseen kilpailukykynsä

Tiedote|12.05.2023

Rakentamisen markkina ja erityisesti asuntorakentamisen sektori on heikentynyt voimallisesti vuoden 2022 loppupuolelta alkaen. Markkinatilanteeseen ei ole näköpiirissä muutosta ja siksi yhtiön on välttämätöntä sopeuttaa kustannustasoaan kilpailukyvyn turvaamiseksi.

Lujatalo Oy on käynyt koko yhtiötä koskevat muutosneuvottelut huhti-toukokuun aikana. Neuvottelujen lopputulemana oli 40 henkilötyövuoden vähennys.

”Etenkin asuntomarkkinan heikko tilanne painaa koko rakentamisen volyymeja alas ja vaikuttaa ilman muuta meihinkin Lujatalossa, sillä olemmehan yksi johtavista asuntorakentajista Suomessa. Tulemme lähitulevaisuudessa palvelemaan asiakkaitamme entistä enemmän perinteisen ja yhteistoiminnallisen urakoinnin, samoin kuin suunnittelun sisältävän urakoinnin muodossa. Nämä liiketoimintamallit vaativat erityisesti kustannustehokkuutta ja siksi nämä henkilöstöön kohdistuvat sopeutustoimet ovat olleet välttämättömiä yhtiön kilpailukyvyn varmistamiseksi", toimitusjohtaja Harri Savolainen toteaa.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Harri Savolainen, +358 44 585 2715

Sinua saattaisi kiinnostaa

Lisää kumppaneiden yhteistyökunniaa ja mainetta

Lujatalo palkitsee turvallisuuden saralla ansioituneita kumppaneitaan

Asunto Oy Mikkelin Vaahteralle myönnettiin vaativa LEED GOLD -tason sertifikaatti