Lujatalo rakentaa kaksi lamellikerrostaloa Helsingin Verkkosaareen

Tiedote|08.03.2023

Lujatalo on allekirjoittanut sopimuksen TA-Yhtiöiden kanssa Helsingin Verkkosaareen rakennettavasta 121 asunnon asuinkerrostalohankkeesta, jossa Lujatalo rakentaa kaksi lamellikerrostaloa sekä korttelin yhteisen parkkihallin.

Kyseessä on ”TA-Verkkoneulaksi” nimetty kohde, jossa toteutetaan kaksi lamellikerrostaloa: asumisoikeusasuntoja TA-Asumisoikeus Oy:lle ja pitkän korkotuen vuokra-asuntoja TA-Yhtymä Oy:lle sekä korttelin keskelle parkkihalli, johon toteutetaan korttelin osapuolille autopaikat. Kohteella on ARA:n ns. vihreä rahoitus.

TA-Verkkoneula-uudisrakennushanke sijaitsee Helsingin Sörnäisissä, Verkkosaaren pohjoisosassa. Hankkeen kahdessa 7-kerroksisessa lamellikerrostalossa on asuntoja yhteensä 121 kappaletta kokonaislaajuudeltaan 6 871 neliömetriä. Tämän lisäksi parkkihallissa on yhteensä 3 287 neliömetriä parkkihallitilaa 120 autopaikalle. Lisäksi kerrostaloihin tulee kaksi liiketilaa yhteensä 186 neliömetrinverran.  

Lujatalon TA-Yhtiöille rakentama hanke on yksi ensimmäisistä Verkkosaaren pohjoisosan alueella käynnistyneistä hankkeista.

– Verkkosaaren pohjoisosa on merkittävä uusi asuinalue Helsingissä ja on hienoa päästä mukaan alueen rakentamiseen ensimmäisten joukossa. TA-Yhtiöt on Lujatalon Uudenmaan alueen yksi suurimmista asiakkaista, meillä on tälläkin hetkellä useita TA-Yhtiöille rakennettavia hankkeita käynnissä. Näenkin Verkkosaaren hankkeen jatkumona arvokkaalle yhteistyöllemme, kiittää toimialajohtaja Tero Saanisto Lujatalolta.

Hanke on osa Verkkosaaren Pankow-umpikorttelia, jonka sitoo yhteen koko korttelin yhteinen pihakansi. Pihakannen alle sijoittuu korttelin yhteinen autohalli, johon rakennetaan Kalasataman älykkäiden energiajärjestelmien vaatimuksien mukaisesti 1/3 autopaikoista latauspaikoiksi ja 2/3 rakennetaan siten, että niissä on latausvalmius.

Asuntojen koot ovat yksiöistä aina neljän huoneen asuntoihin ja kaikilla asunnoilla on joko parveke tai terassi. Kaikille yhteiset monitoimitilat ja talosaunat terasseineen ja upeine näkymineen sijaitsevat rakennuksen 7. kerroksessa. Viherkattona toteutettavalle vesikatolle asennetaan aurinkopaneeleja, joiden avulla tuotetaan kohteen energiatehokkaan jäähdytyksen/lattiaviilennyksen sähköntarve. Kohteen energialuokka on A ja E-luku 75.

– Urakoitsijaksi valikoitui kilpailumenettelyn kautta Lujatalo Oy, jonka kanssa olemme vuosien varrella toteuttaneet menestyksellisesti useita ARA-kohteita, kertoo Mikael Lönnroth TA-Rakennuttaja Oy:stä.

Kohteen arkkitehtitoimistona on L Arkkitehdit Oy ja pääsuunnittelija Mari Ille. Hankkeen rakennustyöt on käynnistetty ja sen on määrä olla valmis vuoden 2025 maaliskuussa.

Yhteystiedot:

Lujatalo Oy, toimialajohtaja Tero Saanisto, tero.saanisto@luja.fi, p. 044 585 2092

Kuvat: Havainnekuvat hankkeesta, arkkitehtitoimisto L-arkkitehdit Oy

Sinua saattaisi kiinnostaa

Uusi Kalajärven koulu on valmis – kolmivaiheinen hanke valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2026

Lujatalo on voittanut Päijät-Hämeen keskussairaalan rakennusvaihe 8 -rakennushankkeen

Mies joka ei koskaan leimannut ulos