Lujatalo jatkaa vahvasti Turun Skanssin alueella – sopimus 142 asunnon rakentamisesta

Tiedote|05.10.2022

Lujatalo ja Evli Residential II Ky asuntokehitysrahasto ovat 30.9.2022 allekirjoittaneet sopimuksen, jolla rahasto ostaa Lujatalolta Skanssin alueelle rakennettavat kaksi kahdeksankerroksista asuinkerrostaloa.

Lujatalo rakentaa Skanssin alueelle yhteensä kahdeksan kerrostaloa. Nyt käynnistynyt kahden asuinkerrostalon kohde jatkaa viereisen Sorakatu 9:n kanssa muodostuvaa kolmen kerrostalon sarjaa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme neuvottelut ja projektisuunnittelun rahaston kehitystiimin kanssa maaliin vallitsevasta maailmantilanteesta huolimatta, sanoo Lujatalon kiinteistökehitysjohtaja Jukka Aaltonen.

Osoitteeseen Sorakatu 5 rakennettavaan kahteen kahdeksankerroksiseen kerrostaloon tulee 66+76 vuokra-asuntoa. Talojen yhteyteen rakennetaan kaksikerroksinen pysäköintilaitos, joka palvelee kaikkia kolmea taloa. Pysäköintilaitos sijoittuu osittain toisen talon alle ja sen katto jää pihakanneksi, joka toimii myös pelastustienä. Pihakannelle sijoitetaan viihtyisät ja rauhalliset oleskelualueet. Pysäköintilaitokseen toteutetaan sähköautojen latauspisteitä ja kohdetta palvelee yhteiskäyttöauto, joka lisää asumisen viihtyvyyttä. Pihan pintarakenteissa on maksimoitu läpäisevien pinnoitteiden käyttö ja hulevedet viivytetään omalla tontilla.

Asunnot ovat hyvin varusteltuja ja huoneistojakauma on monipuolinen. Asuinrakennuksissa on kaikille asukkaille yhteiset sauna-, pesulatilat ja ulkovälinevarasto sekä irtaimistovarastot jokaiselle huoneistolle. Lähes kaikissa asunnoissa on lasitetut parvekkeet, osassa yksiöitä ja kaksioita on ranskalainen parveke. Asuinmukavuutta lisää vesikiertoinen lattialämmitys, myös kylpyhuoneissa. Asuinrakennuksien lämmönlähteenä toimii kaukolämpö, sillä sijainti pohjavesialueella ei salli maalämpöä. Tästä huolimatta rakennusten energiatehokkuuteen on panostettu ja kohde rakennetaan energialuokkaan A.

Kummankin talon katolle sijoitetaan aurinkopaneelit, jotka tuottavat energiaa kiinteistön sähkönkulutusta varten ja energiatehokkuutta on parannettu myös jäteveden lämmöntalteenottojärjestelmällä.

– Hanketta kehitettäessä olemme yhdessä hakeneet aktiivisesti hiilijalanjäljeltään parempia sekä energiatehokkaampia suunnitteluratkaisuja, Lujatalon suunnittelupäällikkö Lassi Kuokkanen kertoo.

Kohteen maanrakennustyöt ovat käynnissä, hankkeen on määrä valmistua loppuvuodesta 2024. Hanke työllistää saman aikaisesti toteutettavan Sorakatu 9:n kanssa yhteensä n. 80–100 henkilöä.

Lisätiedot:
Lujatalo Oy, kiinteistökehitysjohtaja Jukka Aaltonen, jukka.aaltonen@luja.fi, p. 044 585 2486

Havainnekuva: ARK Takala Oy

Sinua saattaisi kiinnostaa

Lisää kumppaneiden yhteistyökunniaa ja mainetta

Lujatalo palkitsee turvallisuuden saralla ansioituneita kumppaneitaan

Asunto Oy Mikkelin Vaahteralle myönnettiin vaativa LEED GOLD -tason sertifikaatti