Technopolis valmistuu työturvallisesti

Tiedote|19.05.2022

Lujatalon urakoima Technopoliksen työmaa Espoon Otaniemessä edistyy turvallisen tekemisen tahdissa.

– VTT:n käyttöön tuleva tutkimustalo on kokonaan laboratoriota ja se sisältää erittäin vaativaa talotekniikkaa. Tämä kaikki vaatii poikkeuksellista rakentamisjärjestystä, kertoo työmaan vastaava mestari Ari Kammonen.

Kahdeksankerroksiseen rakennukseen tulee muun muassa nestetyppijärjestelmä, joten typpisäiliöt ja -putkistot täytyy huomioida erikseen.

– Taloon tulee esimerkiksi 14 erilaista kaasua ja juuri kaikkiin näihin erityispiirteisiin on varattava erikseen aikaa.

Ukrainan tilanne tuo napakan kokoiselle työmaalle omat haasteensa.

– Olemme Ukrainan sodan takia joutuneet tilaamaan joitakin vasta myöhemmin tarvitsemiamme rakennustuotteita jo ennakkoon työmaalle, kertoo Kammonen.

Kun tilaa on vähän, on entistä tärkeämpää, että työturvallisuudesta huolehditaan. Aihetta pidetään yllä aktiivisella keskustelulla sekä päivittäisillä työturvallisuuskierroksilla.

– Hyvällä ilmapiirillä on keskeinen vaikutus turvalliseen työhön. Mitä enemmän saamme työmaalla työskentelevät keskustelemaan turvallisesta työstä, sen parempi. Lisäksi meillä kiertää päivittäin työmaakierros, jossa työmaan johtoon kuuluva henkilö kiertää huolellisesti koko työmaan läpi käyden läpi mahdollisia riskipaikkoja. Tavoitteenamme on luoda sellainen työmaa, jossa tapaturmia ei synny.

Lujatalo Technopolis

Sinua saattaisi kiinnostaa

Lujan tilinpäätöstiedote 2024

Lujatalo on valittu Kaarinan Piispanlähteen yläkoulun laajennuksen rakentajaksi

Lujatalon rakentamat Päijät-Hämeen keskussairaalan RV8 väistötilat on kaikkien osapuolien onnistunut hanke