Kokkolalainen NyCon on nyt Lujatalo

Tiedote|05.05.2022

Kokkolalainen rakennusliike NyCon Oy on nyt osa Lujataloa. Kesällä 2021 tehdyssä yrityskaupassa Lujatalo osti NyCon Oy Ab:n koko osakekannan. Kaupassa NyCon Oy Ab:n omistus siirtyi kokonaisuudessaan Lujatalolle, mutta varsinainen siirtyminen Lujatalo-katon alle tapahtui 2.5.2022.

NyConin liiketoiminta tulee olemaan tulevaisuudessa keskeinen osa Lujatalon Pohjanmaan alueyksikköä, johon NyConin henkilöstön monipuolinen osaaminen tuo merkittävän ja täydentävän lisän. Kaupan myötä koko NyConin henkilöstö siirtyi Lujatalo-konsernin palvelukseen.

– Yrityskaupan myötä meillä on huomattavasti paremmat lähtökohdat olla mukana tarjoamassa sekä toteuttamassa myös isompia rakennusprojekteja NyConin osaavalla henkilöstöllä. Tämä tulee myös luomaan kasvumahdollisuuksia sekä uusia työpaikkoja, sanoo Håkan Nyman, NyConin omistaja ja Lujatalo Kokkolan yksikön nykyinen aluepäällikkö.

– Tällä hetkellä meillä on käynnissä useita rakennusprojekteja Kokkolan talousalueella ja tunnelmat ovat melko positiiviset huolimatta maailman tilanteesta ja materiaalien hinta- sekä toimitusepävarmuudesta, kertoo Håkan Nyman. – Uusia hankkeita alueella on mm. Port Towerin 6-kerroksinen laajennusosa, jonka rakentaminen aloitettiin tällä viikolla, toukokuun alussa. Rakennuttajana hankkeessa toimii Kokkolan Teollisuuskylä Oy. Rakennuksen kerrosala on 3800 m ja tilavuus 15000 m. Kohde valmistuu syyskuussa vuonna 2023.

Hyvän lisän Lujatalon Pohjanmaan yksikön työtilanteeseen tuo myös Vöyrillä sijaitseva Tallmon palvelukeskushanke, jonka Lujatalo voitti. – Hanke koostuu nykyisten rakennusten purusta ja uudisrakennuksen rakentamisesta, kertoo työpäällikkö Juha Sainio. Vanhainkotihankkeen arvo on 10 miljoonaa euroa. Sen rakentaminen alkaa keväällä 2022 ja hanke on valmis syksyllä 2024.

Yhteystiedot:
Lujatalo Oy, aluepäällikkö Håkan Nyman, hakan.nyman@luja.fi 050 384 5837
Lujatalo Oy, työpäällikkö Juha Sainio, juha.sainio@luja.fi, p. 044 585 2988

Kuva: Tallmon palvelukeskus, havainnekuva, Laaja Arkkitehdit

Sinua saattaisi kiinnostaa

Lisää kumppaneiden yhteistyökunniaa ja mainetta

Lujatalo palkitsee turvallisuuden saralla ansioituneita kumppaneitaan

Asunto Oy Mikkelin Vaahteralle myönnettiin vaativa LEED GOLD -tason sertifikaatti