Lujatalo on voittanut Itä-Suomen työturvallisuuskilpailussa

Tiedote|10.12.2021

Lujatalo on voittanut Paras perustus/runkotyömaa -palkinnon Talonrakennusteollisuus Itä-Suomen työturvallisuuskisassa 2021

Talonrakennusteollisuus Itä-Suomen työturvallisuuskisan voittajat on ratkaistu ja julkistettu 30.11.2021. Kummassakin yrityssarjassa palkittiin parhaat perustus/runko-, sisävalmistus- ja korjausrakentamistyömaat ja Lujatalon Siilinjärven terveyskeskushanke oli yksi kolmesta, joka palkinnon pokkasi. Kaikki kolme voittajahanketta ylsivät yli 100 prosentin kokonaistulokseen (maksimitulos 101,5), mikä on maan tiukimmassa työturvallisuuskilpailussa huima suoritus.

– Palkinto on osoitus työmme onnistumisesta sekä henkilöstömme työturvallisuuskulttuurin sisäistämisestä. Olen erittäin ylpeä koko henkilöstöämme toiminnasta ja onnellinen saamastamme tunnustuksesta, sanoo Lujatalon Savo-Karjala yksikön aluejohtaja Matti Pätynen.

– Työmaalla lähdettiin heti alkumetreillä panostamaan työturvallisuuteen edellisen työmaan viitoittamalla tiellä (KPY Novapolis Tower, jolla myös voitettiin kyseinen kilpailu). Työntekijät olivat mukana heti alusta alkaen hyvällä yhteishengellä tekemässä työmaasta turvallista työmaata, kertoo hankkeessa vastaavana työnjohtajana toimiva Pekka Laakkonen.

– Ennakkosuunnittelu, yhteistyö ja yhdessä sovitut toimintatavat tilaajan kanssa ja työturvallisuushavaintojen tekeminen ovat kaikki ensiarvoisen tärkeässä roolissa työturvallisuuskulttuurin luomisessa työmaalle, Laakkonen luettelee.

Kiitos kuuluu tekijöille

– Hyvällä työturvallisuuskulttuurilla varmistamme yhteisellä työmaallamme kaikille tasapuoliset ja turvalliset työskentelyolosuhteet. Kun asiat ovat kunnossa, työyhteisössä työskentely on mielekästä ja palkitsevaa. Työstä tulee myös tuottavaa ja lopputuloksesta myös onnistunut. Työturvallisuudella luomme näin lisäarvoa henkilöstömme lisäksi myös asiakkaillemme, Matti Pätynen kertoo.

– Strategiamme tukee henkilöstömme ja työmailla työskentelevien terveyttä ja hyvinvointia. Jotta tähän tavoitteeseen päästään, on työturvallisuus myös ykkösprioriteetti yrityksessämme. Työturvallisuusasiat nostamme esille jo hankkeittemme alkuvaiheissa paljon ennen kuin itse rakennustyöt käynnistyvät. Työturvallisuus kuuluu hankkeen jokaiseen vaiheeseen sekä vaatii meidän jokaisen 100 %:sta sitoutumista. Onnistuminen vaatii myös jatkuvaa seurantaa ja havaintojen tekemistä, Pätynen korostaa.

Pääkuvassa palkitsemistilaisuudessa vasemmalta: työpäällikkö Ari Jokelainen, työmaan vanhempi työnjohtaja Jari-Pekka Poikolainen ja työmaan työsuojeluvaltuutettu Jani Hiltunen. Vastaava työnjohtaja Pekka Laakkonen puuttuu kuvasta.

Alla havainnekuva hankkeesta:

Lujatalo Siilinjärven terveyskeskus

Sinua saattaisi kiinnostaa

Lujan tilinpäätöstiedote 2024

Lujatalo on valittu Kaarinan Piispanlähteen yläkoulun laajennuksen rakentajaksi

Lujatalon rakentamat Päijät-Hämeen keskussairaalan RV8 väistötilat on kaikkien osapuolien onnistunut hanke