Lujatalo urakoi Pasilan Postipuiston alueelle 36 miljoonalla eurolla

Tiedote|11.10.2021

Lujatalo Oy ja Helsingin asuntotuotanto (ATT) ovat solmineet urakkasopimuksesta, jossa Lujatalo rakentaa Helsingin asuntotuotannolle 178 asuntoa Helsingin Pasilaan uudelle Postipuiston alueelle. Hankkeen arvo on yhteensä 36 miljoonaa euroa.

Helsingin Postipuiston alue on rakentumassa yhteisölliseksi asuinalueeksi Pohjois-Pasilaan. Alueella on panostettu asumisen ja elämisen viihtyisyyteen ja sijainti erinomaisten kulkuyhteyksien äärellä houkuttelee asukkaita niin, että alueelle on laskettu rakennettavan asuntoja 5000 asukkaalle lähivuosien aikana.

Lujatalon alueelle rakentama asuinkerrostalokohde käsittää U-muotoon rakennettavan kerrostalon, jossa on kiinni toisissaan viisi asuinporrasta, A-E -portaat, ja yhteensä 178 eri kokoista asuntoa, pääosin yksiöitä ja kaksioita. Kohteeseen tulee myös 20 Soten erityisasumisasuntoa, joissa on tarkemmin huomioitu asumisen esteettömyys ja esimerkiksi korkeussäädettävät keittiön työtasot.

– Tässä hankkeessa huomioimme Helsingin, Espoon, Vantaan ja Turun kaupunkien, HSY:n sekä Senaattikiinteistöjen allekirjoittama Päästötön työmaa Green Deal – sopimuksen mukaiset ensimmäisen vaiheen vaatimukset, mikä tarkoittaa korkeaa vaatimustasoa työmaalla käytettävien työkoneiden, niiden käyttövoimien, työmaan sähkön ja lämmityksen sekä sisäisten kuljetuksien päästöjen vähentämisessä, kertoo Lujatalon työpäällikkö Juuso Haatainen.

Ympäristönäkökulma on hankkeessa huomioitu myös esimerkiksi viemärivesin lämmöntalteenottolaitteistolla. Rakennuksesta poistuvista viemärivesistä kerätään erillisellä lämmöntalteenottolaitteistolla lämpöä talteen, ja se hyödynnetään kiinteistön lämmityksessä. – On hienoa, että uusia energiansäästömenetelmiä kehitetään jatkuvasti asumisen energiapäästöjä pienentämään, Haatainen sanoo.

Kohteen rakentaminen on aloitettu syyskuussa ja kohde valmistuu joulukuussa 2023.

Yhteystiedot:
Lujatalo Oy, työpäällikkö Juuso Haatainen, juuso.haatainen@luja.fi, p. 044 585 2826

Kuva: JKMM Arkkitehdit Oy, havainnekuva hankkeesta

Sinua saattaisi kiinnostaa

Uusi Kalajärven koulu on valmis – kolmivaiheinen hanke valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2026

Lujatalo on voittanut Päijät-Hämeen keskussairaalan rakennusvaihe 8 -rakennushankkeen

Mies joka ei koskaan leimannut ulos