Vastuullisia tekoja

Esittelemme alla videoita toteutuneista vastuullisuusteoistamme.

Uudenlainen jätteiden la­jit­te­lu­jär­jes­tel­mä työmailla

Luja vastuullisuusteko #1

Lujatalo on ottanut käyttöönsä jätteiden lajittelua helpottamaan ja kierrätystä parantamaan jäteastioiden värikoodausjärjestelmän. Tavoitteena on 70% kierrätysaste. Järjestelmän pilottikohde on Ratamokeskuksen työmaa Kouvolassa ja saadut kokemukset ovat olleet erittäin rohkaisevia. Niinpä järjestelmää tullaan käyttämään jatkossa myös muilla Lujatalon työmailla.

Hiilineutraali jätehuolto

Luja vastuullisuusteko #2

Lujatalo kompensoi jätehuoltonsa hiilijalanjäljen L&T:n Hiilineutraali jätehuolto –palvelulla.

Kestävän rakentamisen esimerkkikohde

Luja vastuullisuusteko #3

Yhteistyö Helsingin kaupungin kanssa aloitettiin syksyllä 2019 ja varsinainen rakentaminen kesällä 2020. – Jo heti kilpailuvaiheen ensimmäisistä tapaamisista lähtien onnistuimme löytämään yhteisen sävelen tilaajan ja käyttäjän kanssa. Rakennusta ja erityisesti tilojen toimintaa hiottiin loppuun asti ennen ratkaisujen lukitsemista, kertoo hankkeen projektipäällikkö Ossi Koniel Lujatalolta.

Koko henkilöstö mukaan kierrättämään!

Luja vastuullisuusteko #4

Lujatalon strategiassa 2025 on monta vastuullisuuteen liittyvää tavoitetta ja teemaa, joista yksi on kiertotalous. Lujatalo haluaa tehdä sopivasti ekoja Lujakoteja ja siihen liittyen on luotu tapa ekologisen asumisen mahdollistamiseen lajittelun ja kierrätyksen kautta jokaisessa yrityksen rakentamassa kodissa.

Henkilöstölle nastarenkaat talviseen työ­mat­ka­pyö­räi­lyyn

Luja vastuullisuusteko #5

Lujatalo lahjoittaa nastarenkaat kaikille työntekijöilleen, jotka taittavat työmatkansa polkupyörällä myös talviaikaan. Näin saadaan työmatkapyöräily turvalliseksi myös liukkailla keleillä. Pyöräilyä tuetaan, sillä se pitää hyvin kuntoa yllä ja on myös ympäristöystävällinen tapa liikkua. Lujatalolla on tarjota henkilöstölleen myös työsuhdepolkupyöriä.