Lujatalo rakentaa KPO-Kiinteistöt Oy:lle suuren Prismakeskuksen Vaasaan

Tiedote|26.10.2020

Lujatalo on valittu Vaasan uuden Prismakeskuksen rakentajaksi. Urakkasopimus KPO-Kiinteistöt Oy:n ja Lujatalon välillä allekirjoitettiin 15.10.2020. Bruttoalaltaan 38 000 neliön Prismakeskus Vaasa Liisanlehto –hanke on Lujatalon Pohjanmaan yksikölle merkittävä ja se on sekä neliömäärältään että kustannusarvioltaan KPO:n historian suurin yksittäinen hanke.

Lujatalo on voittanut Vaasaan rakennettavan uuden Prismakeskuksen urakkakilpailun. Urakassa rakennetaan uusi Prisma-hypermarketti Vaasan Liisanlehtoon. Hyvien kulkuyhteyksien päähän nouseva uusi Prismakeskus tulee palvelemaan alueen ostovoimaltaan merkittävää asiakaskuntaa.

Kokonaisalaltaan reilun 38 000 neliön hanke koostuu 20 000 neliön myymälärakennuksesta sekä sen alle rakennettavasta pysäköintihallista sekä pihan pysäköintialueesta. Yhteensä pysäköintipaikkoja tulee tuhat, joista noin puolet hypermarketin alle halliin.

Hanke on merkittävä Lujatalon Pohjanmaan alueen organisaatiolle sekä työllistävän vaikutuksen vuoksi että taloudellisesti. – Nyt on hyvä, että työt rullaavat ja hankkeita riittää koronaviruksen aiheuttamista poikkeusoloista huolimatta, sanoo Lujatalon työpäällikkö Vesa Väliniemi.

– Meillä on hyviä kokemuksia ja osaamista vastaavanlaisen hankkeen rakentamisesta. Mm. Prima Power Oy:lle rakentamamme tuotanto- ja toimitilat ovat pinta-alaltaan suuruusluokaltaan yhtä suuret, Vesa Väliniemi sanoo.

KPO-Kiinteistöt Oy:n hallinnoi tällä hetkellä noin 300 000 neliön kiinteistöomaisuutta, joten nyt rakenteilla oleva 38 000 neliötä on siihen erittäin merkittävä lisä.

– Hankkeen suunnitteluun on valjastettu kunkin alan parhaat toimijat ja nyt rakennusurakoitsijaksi on valittu Lujatalo Oy. Meillä on näillä resursseilla lupa odottaa korkealaatuista lopputulosta. Yhteistyö Lujatalon kanssa on lähtenyt hyvin käyntiin. Olemme tilaajana tottuneet dynaamiseen hankkeen eteenpäin viemiseen ja olemme tiiviisti hankkeessa mukana, kertoo KPO-Kiinteistöt Oy:n kiinteistöjohtaja Mika Mikkola.

Hankkeen rakentaminen on aloitettu lokakuussa ja sen on määrä valmistua vuoden 2021 lopussa.

Lisätietoja:
Lujatalo Oy, työpäällikkö, Vesa Väliniemi, p. 044 585 2964, vesa.valiniemi@luja.fi

Kuva: Havainnekuva Prismakeskus Vaasa

Sinua saattaisi kiinnostaa

Jussi Tanhuanpää valittiin Lujatalon ja Lujabetonin hallituksiin

Pyörön päiväkodin rakentaminen käynnistyy

Monipuolinen liikerakentaminen on Lujatalon ydinosaamista