X
Julkaistu: 06.10.2019

Lujatalo edellyttää alihankkijoiltaan ePerehdytyksen käyttöönottoa

Lujatalo edellyttää 1.3.2019 jälkeen solmituissa urakkasopimuksissaan yhteistyökumppaneiltaan entistä laajempaa sitoutumista työmaan turvallisuuteen, ympäristöön ja laatuun ePerehdytyksen käyttöönoton myötä. ePerehdytyksen käyttöönotto tapahtuu kaikilla alueillamme ja työmaillamme samanaikaisesti ja kaikilta 1.3.2019 jälkeen sopimuksensa tehneillä yhteistyökumppaneilla tulee olla ePerehdytys suoritettuna oman ja ketjuttamansa työvoiman osalta työmaillamme 1.10.2019 jälkeen.

Käytännössä ePerehdytyksen käyttöönotto edellyttää urakoitsijan ilmoittautumista Suomen Tilaajavastuun Ilmoita-palveluun, jossa urakoitsijan ePerehdytettäväksi tarkoitettu henkilöstö tulee yksilöidä ja ilmoittaa ePerehdytyksen käyttäjiksi. Vasta kun henkilöstön tiedot on ilmoitettu ja käyttäjät luvitettu, voidaan ePerehdytyksessä edetään seuraavaan, varsinaiseen suoritusvaiheeseen. ePerehdytyksen läpivientiu kestää noin 40 minuuttia ja pitää sisällään hyödyllistä tietoa rakennustyömaan turvallisuudesta, ympäristöstä, laadusta ja yhteisistä pelisäännöistä.

Jos urakoitsija päätyy ketjuttamaan sovittua urakkaa urakoitsijasta seuraavaan, tulee ePerehdytys suorittaa myös ketjun seuraavassa lenkissä. Sopimuskumppanimme vastaavat että tieto ePerehdytysvaatimuksesta kulkeutuu myös ketjun viimeiseen lenkkiin. Tätä kautta ePerehdytys parantaa myös työmaan tiedonkulkua ja työvoiman ennakoitavuutta, sekä parantaa entisestään rakennusalan harmaan talouden torjuntaa.

Tarkemmat tiedot ePerehdytyksen käyttöönotosta saat täältä https://rateko.fi/ekoulutus/tilaa/

Julkaistu: 11.09.2020

Hyvinkään Kipinässä juhlittiin harjannostajaisia

Aurinkoisena syyskuun päivänä vietettiin Hyvinkään uuden keskuksen Kipinän harjannostajaisia. Päivän juontajana toimi JP Lehto ja aloituspuheen piti Hyvinkään kaupunginjohtaja Jyrki Mattila. Mattila painotti puheessaan, että kahden lukion tuleva yhteinen rakennus Kipinä – jota kansanopisto täydentää – tulee lisäämään kaupungin vetovoimaa. – Tarvitsemme tähän aikaan näitä positiivisia signaaleja, että elämä jatkuu. Ja elämä jatkuu erityisesti meidän nuorissamme, joille tämä talo on tehty.

Lue lisää
Lisää uutisia