X
Julkaistu: 15.01.2019

Lujatalo rakentaa NREP:lle uuden asuinkorttelin Espooseen

Lujatalo ja pohjoismainen kiinteistösijoitusyhtiö NREP ovat allekirjoittaneet KVR-urakkasopimuksen asuinkorttelin rakentamisesta Espooseen. Sopimuksen arvo on noin 60 miljoonaa euroa.

Lujatalo Oy rakentaa kiinteistösijoitusyhtiö NREP:lle uuden asuinkorttelin Espooseen. Uusi asuinkortteli sijaitsee Olarin ja Suurpellon välissä osoitteessa Ylismäentie 12. Kortteliin tulee lamellitalo, jossa on viisi porraskäytävää, ja kolme pistetaloa. Asuinkorttelin tontin omistaa NREP.

Yhteensä rakennuksiin tehdään 404 asuntoa. Autopaikkoja tulee kansipihan alle 202 kappaletta. Ylismäentien suuntaisesti sijaitsevaan lamellitaloon rakennetaan vuokra-asuntoja, kun taas sisäpihalla sijaitsevat kolme pistetaloa ovat omistusasuntoja.

Asuinkorttelin maanrakennustyöt käynnistetään tammikuussa 2019, ja ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan kortteliin viimeistään kesäkuussa 2021.

”Kokonsa puolesta tämä on meille merkittävä hanke ja vahvistaa hyvää työkantaamme. Olen tyytyväinen saadessamme rakentaa tämän näyttävän korttelin, jossa yhteisöllisyys on otettu hienosti huomioon ja taidevalaistus tuo rakennuksiin upean lisäelementin”, toteaa Lujatalon aluejohtaja Janne Mönkkönen.

”Olemme todella tyytyväisiä, että tämä pitkään työstetty projekti etenee nyt rakennusvaiheeseen. Kortteli rakennetaan loistavalle paikalle hyvien liikenneyhteyksien päähän, ja sijoitus vahvistaa NREP:n asuntosalkkua sekä pääkaupunkiseudun osuutta sijoituksissamme”, sanoo NREP:n osakas ja sijoitusjohtaja Jani Nokkanen.

Korttelin pääsuunnittelija on arkkitehti Veikko Mäkipaja Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy:stä. Veistoksellisessa lamellitalossa on kaikkien portaiden ylittävä vesikatto. Kadulta pihalle johtavien porttikäytävien ja korkeimman osan terassin katot sekä porrashuoneiden korkeat valokuilut valaistaan taidevalaistuksella. Siten tilat loistavat lyhtymäisinä ympäristöönsä. Tontin takana on Espoon keskuspuisto, jonka toisella puolella sijaitsee Suurpellon alue palveluineen. Ylismäentien toiselle puolelle on kaavoitettu asuinrakentamista.

”Projekti on ollut haastava, mutta korttelista tulee valmistuttuaan toimiva ja arkkitehtonisesti vaikuttava kokonaisuus”, kertoo arkkitehti Veikko Mäkipaja korttelin suunnittelusta.

Korttelin yhteistilat on sijoitettu mahdollisimman helposti käytettäviin paikkoihin. Kerho ja pesula on sijoitettu korttelin sisääntuloon yhdistämään pihaa ja katua. Kuntosali ja sauna Espoon keskuspuiston äärellä tulevat pistetaloon lenkkeilymaaston viereen. Korttelisauna ja -klubi sijoitetaan kadunvarsitalon ylimpään kerrokseen, jolloin asukkaat pääsevät nauttimaan alueen hienoista näkymistä. Ala-aulojen yhteyteen tehdään myös palvelueteiset, joita voidaan käyttää joustavasti myös asukkaiden kokoontumiseen.

 

Ylismaentie pistetalo perspektiivi

 

 

NREP on vuonna 2005 perustettu Pohjoismaiden johtava kiinteistösijoittaja ja -kehittäjä. Yhtiö hallinnoi 4 miljardin euron kiinteistövarallisuutta ja työllistää yli 154 asiantuntijaa Pohjoismaissa, joista noin 35 Suomessa. NREP toimii kaikissa tärkeimmissä kiinteistöalan segmenteissä: asunnot, toimistot, liiketilat, ja logistiikka. Kiinteistöjen omistamisen lisäksi NREP kehittää aktiivisesti kohteitaan tiiviissä yhteistyössä sidosryhmiensä kanssa.

Julkaistu: 25.01.2021

Lujatalon urakoima Tikkurilan kirkko on valmis

Lujatalon Tikkurilaan rakentama uusi kirkko on valmis ja se on luovutettu tilaajalle joulukuussa 2020. Kirkon vihkiäisiä juhlittiin sunnuntaina 24.1.2021. Tikkurilan kirkkohanke toteutettiin onnistuneesti rakentamisen allianssimallilla, mikä tarkoittaa sitä, että hankkeen alusta lähtien hankkeen onnistumisesta vastasivat tilaaja, urakoitsija sekä suunnittelijat yhteistyössä. Tikkurilan kirkon kustannusarvio oli yli 21 Me. Se on lähivuosien suurin kirkollinen rakennushanke Suomessa.

Lue lisää
Lisää uutisia