X
Julkaistu: 21.11.2018

Suur-Leppävaaran alueelle valmistuu 117 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa vuonna 2020

Espoon Asunnot Oy ja Lujatalo Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen 20.11.2018 kerrostalon rakentamisesta Vermonniittyyn Majurinkadulle. Lujatalo voitti urakkakilpailun, joka tehtiin valmiin suunnitelman pohjalta. Kohteen arkkitehti on Juha Kronlöf. ”Espoon Asunnot Oy on vahvasti mukana Vermonniityn asuinalueen kehittämisessä. Lujatalo Oy:n kanssa solmitun urakkasopimuksen myötä alueelle toteutetaan jo toinen Espoon Asuntojen kohde. Tarkoituksenamme on rakennuttaa alueelle lähivuosina yhteensä 500-600 ARA-asuntoa” kertoo rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä Espoon Asunnot Oy:stä.

Samaan yhteiskortteliin tulee Lujatalon oma kohde, joka on parhaillaan ennakkomarkkinoinnissa. ”Asuntokauppa käy oikeilla paikoilla yhä hyvin. Tällä hetkellä meillä on pääkaupunkiseudulla rakenteilla noin 2.500 asuntoa eli työtilanteemme on hyvä.” toteaa Lujatalon Uudenmaan asuntorakentamisen aluejohtaja Janne Mönkkönen. Tähän kortteliin tulee yhteensä neljä asuntoyhtiötä, joilla on mm. yhteiset pysäköintitilat ja piha-alue.

Espoon Asunnoille tämän investoinnin arvo on noin 23 miljoonaa euroa. Vuokra-asunnot toteutetaan ARAn 40 vuoden pitkällä korkotuella ja asukasvalinta tapahtuu ARAn asukasvalintakriteerein.

Espoon kaupunki omistaa 100% Espoon asunnot Oy:stä. Vuokra-asuntojen hinnat ovat noin 25% edullisempia kuin vapailla markkinoilla. ”Kun pääkaupunkiseudulle muuttaa joka vuosi 14.000 uutta asukasta, on kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tarve kova. Meillä on jatkuvasti noin 6.000 avointa hakemusta ja uusia asuntoja valmistuu keskimäärin 400 vuodessa.” kertoo Espoon Asuntojen toimitusjohtaja Jaakko Kammonen.

Tähän Majurinkadun isoon uudiskohteeseen tulee asuntojen lisäksi katutasoon 44 neliön liiketila. Talossa on kahdeksan kerrosta ja kolme porraskäytävää. Asuntoja löytyy sekä yksiöitä, 2h, 3h että perheasuntoja (4h).  Kahden kerhotilan lisäksi talossa on sekä talosauna että -pesula ja jokaisessa portaassa oma kuivaushuone. Asunnot tulevat hakuun keväällä 2020.

Lisätietoja:

Mönkkönen Janne
Aluejohtaja, asuntorakentaminen
Lujatalo Oy
044 585 2092
janne.monkkonen@luja.fi

Espoon Asunnot Oy ja Lujatalo Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen 20.11.2018 kerrostalon rakentamisesta Vermonniittyyn Majurinkadulle.
Kuvassa:
Janne Mönkkönen, Pirjo Räihä, Anton Donner, Jaakko Kammonen ja Heikki Taivainen.
Julkaistu: 17.12.2018

Lujatalolle alan edistyksellisin 5D BIM-järjestelmä

Lujatalo on allekirjoittanut sopimuksen RIB iTWO 5D -projektinhallintajärjestelmästä saksalaisen RIB Software AG:n kanssa 28.11.2018. Lujatalo vauhdittaa näin omaa digiloikkaansa ja siirtyy asteittain iTWO-teknologian ja integroidun 5D BIM -järjestelmän käyttöön. Hankinta on osa yrityksen ydinliiketoimintojen digitalisoinnin kehittämistä. Uuden järjestelmän avulla Lujatalo tavoittelee toiminnan tehostamisen lisäksi myös merkittävää lisäarvoa asiakkaille entistä syvemmän yhteistyön muodossa.

Lue lisää
Julkaistu: 21.11.2018

Suur-Leppävaaran alueelle valmistuu 117 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa vuonna 2020

Espoon Asunnot Oy ja Lujatalo Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen 20.11.2018 kerrostalon rakentamisesta Vermonniittyyn Majurinkadulle. Lujatalo voitti urakkakilpailun, joka tehtiin valmiin suunnitelman pohjalta. Kohteen arkkitehti on Juha Kronlöf. ”Espoon Asunnot Oy on vahvasti mukana Vermonniityn asuinalueen kehittämisessä. Lujatalo Oy:n kanssa solmitun urakkasopimuksen myötä alueelle toteutetaan jo toinen Espoon Asuntojen kohde. Tarkoituksenamme on rakennuttaa alueelle lähivuosina yhteensä 500-600 ARA-asuntoa” kertoo rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä Espoon Asunnot Oy:stä.

Lue lisää
Lisää uutisia