X
Julkaistu: 21.11.2018

Suur-Leppävaaran alueelle valmistuu 117 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa vuonna 2020

Espoon Asunnot Oy ja Lujatalo Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen 20.11.2018 kerrostalon rakentamisesta Vermonniittyyn Majurinkadulle. Lujatalo voitti urakkakilpailun, joka tehtiin valmiin suunnitelman pohjalta. Kohteen arkkitehti on Juha Kronlöf. ”Espoon Asunnot Oy on vahvasti mukana Vermonniityn asuinalueen kehittämisessä. Lujatalo Oy:n kanssa solmitun urakkasopimuksen myötä alueelle toteutetaan jo toinen Espoon Asuntojen kohde. Tarkoituksenamme on rakennuttaa alueelle lähivuosina yhteensä 500-600 ARA-asuntoa” kertoo rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä Espoon Asunnot Oy:stä.

Samaan yhteiskortteliin tulee Lujatalon oma kohde, joka on parhaillaan ennakkomarkkinoinnissa. ”Asuntokauppa käy oikeilla paikoilla yhä hyvin. Tällä hetkellä meillä on pääkaupunkiseudulla rakenteilla noin 2.500 asuntoa eli työtilanteemme on hyvä.” toteaa Lujatalon Uudenmaan asuntorakentamisen aluejohtaja Janne Mönkkönen. Tähän kortteliin tulee yhteensä neljä asuntoyhtiötä, joilla on mm. yhteiset pysäköintitilat ja piha-alue.

Espoon Asunnoille tämän investoinnin arvo on noin 23 miljoonaa euroa. Vuokra-asunnot toteutetaan ARAn 40 vuoden pitkällä korkotuella ja asukasvalinta tapahtuu ARAn asukasvalintakriteerein.

Espoon kaupunki omistaa 100% Espoon asunnot Oy:stä. Vuokra-asuntojen hinnat ovat noin 25% edullisempia kuin vapailla markkinoilla. ”Kun pääkaupunkiseudulle muuttaa joka vuosi 14.000 uutta asukasta, on kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tarve kova. Meillä on jatkuvasti noin 6.000 avointa hakemusta ja uusia asuntoja valmistuu keskimäärin 400 vuodessa.” kertoo Espoon Asuntojen toimitusjohtaja Jaakko Kammonen.

Tähän Majurinkadun isoon uudiskohteeseen tulee asuntojen lisäksi katutasoon 44 neliön liiketila. Talossa on kahdeksan kerrosta ja kolme porraskäytävää. Asuntoja löytyy sekä yksiöitä, 2h, 3h että perheasuntoja (4h).  Kahden kerhotilan lisäksi talossa on sekä talosauna että -pesula ja jokaisessa portaassa oma kuivaushuone. Asunnot tulevat hakuun keväällä 2020.

Lisätietoja:

Mönkkönen Janne
Aluejohtaja, asuntorakentaminen
Lujatalo Oy
044 585 2092
janne.monkkonen@luja.fi

Espoon Asunnot Oy ja Lujatalo Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen 20.11.2018 kerrostalon rakentamisesta Vermonniittyyn Majurinkadulle.
Kuvassa:
Janne Mönkkönen, Pirjo Räihä, Anton Donner, Jaakko Kammonen ja Heikki Taivainen.
Julkaistu: 15.10.2019

Kipinää ei tukahduteta kosteudella (Teräsrakenne-lehti 3/2019)

Lujatalo rakentaa Hyvinkäälle uutta 950-paikkaista keskuslukiota ja opistorakennusta, Kipinää. Parhaillaan rakennettava nimikilpailun perusteella nimen Kipinä saanut koulurakennus on kaupungin ajattelussa uuden Hangonsillan sydän. Kipinän suunnittelussa johtoajatuksina ovat olleet osallisuus, yhteisöllisyys ja elinikäinen oppiminen. Rakennusta tullaan käyttämään aamusta iltaan eri ikäisten seutukunnan asukkaiden sivistäessä itseään.

Lue lisää
Julkaistu: 06.10.2019

Lujatalo edellyttää alihankkijoiltaan ePerehdytyksen käyttöönottoa

Lujatalo edellyttää 1.3.2019 jälkeen solmituissa urakkasopimuksissaan yhteistyökumppaneiltaan entistä laajempaa sitoutumista työmaan turvallisuuteen, ympäristöön ja laatuun ePerehdytyksen käyttöönoton myötä. ePerehdytyksen käyttöönotto tapahtuu kaikilla alueillamme ja työmaillamme samanaikaisesti ja kaikilta 1.3.2019 jälkeen sopimuksensa tehneillä yhteistyökumppaneilla tulee olla ePerehdytys suoritettuna oman ja ketjuttamansa työvoiman osalta työmaillamme 1.10.2019 jälkeen.

Lue lisää
Lisää uutisia