X
Julkaistu: 15.12.2017

Lujatalo rakentaa korkeatasoisen hotellin ja kokonaisen korttelin Espoon Matinkylään

Lujatalo toteuttaa todellista hybridirakentamista Espoon Matinkylässä, kun se rakentaa voimakkaasti kasvavalle Matinkylän alueelle kokonaisen korttelin; hotellin, kolme asuintaloa, Matinkylän metroaseman läntisen sisäänkäynnin sekä pysäköintilaitoksen. Hankkeen arvo on yhteensä n. 60 miljoonaa euroa.

Lujatalon hankekehityspäällikkö Niila Aunio on hyvin tyytyväinen alkavaan hankkeeseen.– Olemme hyvin iloisia sujuvasta yhteistyöstä Kassiopeia Finland Oy:n ja Veritas Eläkevakuutuksen kanssa. Samoin kun odotamme innolla alkavaa yhteistyötä Espoon kaupungin ja Länsimetron kanssa rakentamisen parissa.

Tynnyripuiston alue sijaitsee Matinkylän metrokeskuksen ja kauppakeskus Ison Omenan laajennusosan länsipuolella. Alueesta muodostuu valmistuttuaan Matinkylään toiminnallinen ja viihtyisä alue erinomaisten kulkuyhteyksien ja palveluiden välittömään läheisyyteen.

Lujatalon rakentama 192 huoneen hotelli tulee olemaan helposti saavutettavissa ja se tulee houkuttelemaan asiakkaita myös muualta pääkaupunkiseudulta uuden metroaseman ansiosta. Hotellin kulmaan tulee Lujatalon rakentamana Matinkylän metroaseman läntinen sisäänkäynti. Ison Omenan pysäköintilaitoksen yhteyteen rakennetaan tulevan Matinkylän uimahallin ja hotellikorttelin yhteinen maanalainen, kaksikerroksinen 231 paikkainen pysäköintilaitos, josta on suora yhteys tulevaan uimahalliin.

Hotellin yhteyteen Lujatalo rakentaa myös kolmiportaisen asuintalon, johon tulee yhteensä 108 asuntoa. Näistä 35 on Lujatalon omaperusteisia Lujakoti-asuntoja, pääosin tehokkaita kaksioita ja kolmioita. Korttelin arkkitehtisuunnittelusta vastaa Gullichsen Vormala Arkkitehdit Ky.

Korttelin vaatimat louhinnat on suoritettu ja perustuksien rakentaminen alkaa lähiviikkoina. Kortteli tulee valmistumaan vuonna 2020. Hankkeen työllistävä vaikutus on merkittävä.

Lisätiedot:
Lujatalo Oy, hankekehityspäällikkö Niila Aunio, p. 044 585 2722, niila.aunio@luja.fi

Julkaistu: 15.06.2018

Muuntokoulutettavat Lujan opissa

Muuntokoulutettavat Timo Narvinen ja Karoliina Tamminen Tampereelta sekä Eija Tikkanen, Voitto Loukusa, Toni Sissonen ja Markku Kuparinen pääkaupunkiseudulta olivat uusille lujalaiselle tarkoitetussa ’Tutustu Lujataloon’ -päivillä Espoossa toukokuun lopulla. Nämä Suomen ensimmäiset rakennusmestari (AMK) —muuntokoulutettavat saapuivat Lujan työmaille maaliskuussa. Lujalla on yhteensä yhdeksän muuntokoulutettavaa – pääkaupunkiseudulla viisi ja Pirkanmaalla neljä.  Koulutus alkoi marraskuussa 2017 neljän kuukauden lähiopetusjaksolla ja jatkui työmailla haalariharjoittelussa ja nyt he ovat työnjohto-harjoittelussa. Todistukset tämä joukko saa marraskuussa 2019 – kahden vuoden opintojen päätteeksi.

Lue lisää
Julkaistu: 04.06.2018

Lujatalon vahva rakentaminen Kruunuvuorenrannassa jatkuu – nyt seitsemän kerrostaloa ATT:lle

Lujatalo on solminut Helsingin Asuntotuotannon kanssa sopimuksen seitsemän kerrostalon rakentamisesta Helsingin Kruunuvuorenrantaan. Hanke on Lujatalolle merkittävä, seitsemästä asuinkerrostalosta koostuva 254 asunnon kokonaisuus on arvoltaan 56 miljoonaa euroa. Hanke on jatkumoa Lujatalon vahvalle jalansijalle alueella. Lokakuussa 2018 valmistuu Lujatalon alueen viimeisin, kahdeksan kerrostalon hanke, sekin Helsingin Asuntotuotannolle.

Lue lisää
Lisää uutisia