X
Julkaistu: 29.11.2017

Lujatalo voitti Itä-Suomen vuoden 2017 työturvallisuuskilpailun

Lujatalo on voittanut Talonrakennusteollisuus ry Itä-Suomen, Itä-Suomen aluehallintoviraston ja Rakennusliiton itäisen toiminta-alueen yhteistyössä järjestämän työturvallisuuskilpailun konsernisarjan tänä vuonna selvästi. Vuosien määrätietoinen työturvallisuustyö näkyi tuloksissa tapaturmattomuutena ja tasaisen kovina indekseinä sekä työturvallisuusjohtamisessa, että TR-mittauksessa.

Lujatalo ylsi tuplavoittoon, kun se oli konsernisarjassa ykkönen myös paras sisärakennustyömaa –sarjassa kohteella KOy Puronsuunkatu 1/K-Supermarket.

Lujatalon Itä-Suomen aluejohtaja Heikki Jalkanen nostaa pitkäjänteisen turvallisuustyön kilpailumenestyksen perustaksi. – Tänä vuonna olemme vielä erityisesti panostaneet turvallisuusjohtamiseen ja asenteiden kehittämiseen niin, että jokainen tuntee työmailla vastuunsa paitsi itsestään myös työkavereistaan, aliurakoitsijoiden henkilöstö mukaan lukien. Turvallinen työskentely on oikeus sekä velvollisuus.

– Yli 90 % työmaistamme on ollut 0-tapaturmatyömaita ja lopuilla sattuneet tapaturmat onneksi varsin lieviä. Lujatalolla on hyvät työturvallisuutta edistävät järjestelmät sekä välineet. Koulutuksissa ja työmaapalavereissa on entisestään lisätty työturvallisuusasioiden käsittelyä. Kaikki alueyksikön palaverit esimerkiksi aloitetaan työturvallisuusasioilla, selvitti Jalkanen.

Yhdeksän kuukautta kestänyt kilpailujakso alkoi helmikuussa 2017 ja päättyi lokakuussa 2017. Kilpailuun osallistuivat kaikki alueen työmaat automaattisesti, ellei sitä oltu kirjallisesti erikseen kielletty. Mittaukset suoritettiin ennakkoon ilmoittamatta työmaittain helmi- ja lokakuun välisenä aikana.

Työturvallisuuskilpailussa oli tänä vuonna uusia kriteerejä ja entistä enemmän huomiota kiinnitettiin mm. työtapaturmataajuuteen, turvallisuusjohtamiseen, kuormien purkuun ja työturvallisuuspalaverikäytäntöihin eli yrityksen toimihenkilöiden työmaakierroksiin työturvallisuuskoordinaattorien kanssa.

Itä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) tarkastaja Arto Liukkonen kertoi, että käytännössä kriteerit tiukkenivat eivätkä tulokset ole vertailukelpoisia edellisvuosiin.

– Esimerkiksi turvallisuusjohtamisen kokonaistason putoaminen johtuu paljolti tästä syystä. Sataan prosenttiin turvallisuusjohtamisessa ylsi 48 työmaata eli hitusen alle puolet, kun viime vuonna määrä oli 58 ja edellisvuonna 49.

Lisätiedot:
Lujatalo Oy, Itä- ja Keski-Suomen aluejohtaja Heikki Jalkanen, p. 04 585 2615, heikki.jalkanen@luja.fi

Kuva yllä, Lujatalon työsuojeluvaltuutettu Kari Laitinen ja Itä-Suomen aluejohtaja Heikki Jalkanen

Pääkuva, paras sisävalmistustyömaa: 1. Lujatalo Oy, Koy Puronsuunkatu 1, henkilöt vas. työsuojeluvaltuutettu Jouni Louko, työnjohtaja Mikko Määttänen, projektipäällikkö Erno Olkkonen ja vastaava työnjohtaja Jari Luukkonen

Julkaistu: 15.06.2018

Muuntokoulutettavat Lujan opissa

Muuntokoulutettavat Timo Narvinen ja Karoliina Tamminen Tampereelta sekä Eija Tikkanen, Voitto Loukusa, Toni Sissonen ja Markku Kuparinen pääkaupunkiseudulta olivat uusille lujalaiselle tarkoitetussa ’Tutustu Lujataloon’ -päivillä Espoossa toukokuun lopulla. Nämä Suomen ensimmäiset rakennusmestari (AMK) —muuntokoulutettavat saapuivat Lujan työmaille maaliskuussa. Lujalla on yhteensä yhdeksän muuntokoulutettavaa – pääkaupunkiseudulla viisi ja Pirkanmaalla neljä.  Koulutus alkoi marraskuussa 2017 neljän kuukauden lähiopetusjaksolla ja jatkui työmailla haalariharjoittelussa ja nyt he ovat työnjohto-harjoittelussa. Todistukset tämä joukko saa marraskuussa 2019 – kahden vuoden opintojen päätteeksi.

Lue lisää
Julkaistu: 04.06.2018

Lujatalon vahva rakentaminen Kruunuvuorenrannassa jatkuu – nyt seitsemän kerrostaloa ATT:lle

Lujatalo on solminut Helsingin Asuntotuotannon kanssa sopimuksen seitsemän kerrostalon rakentamisesta Helsingin Kruunuvuorenrantaan. Hanke on Lujatalolle merkittävä, seitsemästä asuinkerrostalosta koostuva 254 asunnon kokonaisuus on arvoltaan 56 miljoonaa euroa. Hanke on jatkumoa Lujatalon vahvalle jalansijalle alueella. Lokakuussa 2018 valmistuu Lujatalon alueen viimeisin, kahdeksan kerrostalon hanke, sekin Helsingin Asuntotuotannolle.

Lue lisää
Lisää uutisia