Nikkilän sosiaali- ja terveysaseman rakennustyö on suurhanke

Tiedote|24.10.2012

Sipoon kunnan Nikkilän sosiaali- ja terveysasema päivitetään mittavalla hankkeella tämän päivän tarpeita vastaavaksi.

Kyseessä on laaja uudis- sekä korjausrakentamista sisältävä hanke, jonka Lujatalo Oy toteuttaa. Hankkeen rakennuskustannukset ovat noin 13 miljoonaa euroa ja tilavuudeltaan hanke kattaa noin 30 000 m3 . Urakka työllistää noin sata henkilöä. Lujatalo ja Sipoon kunta allekirjoittivat sopimuksen kesäkuussa.

Uuteen tilaan sijoittuu jatkossa terveyskeskuksen lisäksi myös osa sosiaalipuolen palveluista. Lisäksi vanha terveyskeskusosa, joka käsittää kaksi vuodeosastoa, uusitaan laajalla remontilla. Sairaalaosan ulkopinnat uusitaan täydellisesti ja osittain remontoidaan myös sisältä. Työt kestävät toukokuuhun 2014 saakka.

– Toivomme, että hankkeen avulla pystymme entisestään parantamaan potilaiden viihtyvyyttä. Vuodeosastojen tiloihin laitetaan nyt esimerkiksi nykyaikaisia vaatimuksia vastaavat eristeet ja ilmanvaihtoa parannetaan, kertoo Sipoon kunnan rakennuttajainsinööri Jukka Haakana.

Urakka vaatii laajaa osaamista
Urakan ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan uusi, nykyaikainen sosiaali- ja terveysasema (A-osa) ja tehdään kansirakenne uuden ja vanhan väliin. Lisäksi ensimmäisessä vaiheessa uudistetaan vahan osan (B-osa) pohjakerros kauttaaltaan sekä remontoidaan pienin osin myös muissa kerroksissa. Rakennuksen B-osan julkisivut, ikkunat ja vesikatto puretaan ja vesikatolle tulee uusi konehuone. Vesikatto muutetaan harjakattoiseksi ja julkisivut eristetään uudelleen. Urakan viimeisessä vaiheessa nykyinen terveyskeskusosa (C-osa) puretaan kokonaan pois, kun uudisosa on otettu käyttöön.

– Urakka on mittava ja vaatii monenlaista osaamista. Sen lisäksi että osa vanhoista tiloista saneerataan, hanke käsittää myös purkutyöt sekä uudisrakentamisen. Uudisrakennuksen runko on pääosin elementtirakenteinen, julkisivut paikalla muurattuja. Saneerattavan pinta-alan osuus koko projektista on noin 18 prosenttia, selvittää projektipäällikkö Timo Salo-Tuisku Lujatalosta.

Lisätietoja:
Timo Salo-Tuisku, projektipäällikkö, Lujatalo Oy, puh. 044 5852 966, timo.salo-tuisku@luja.fi
Heimo Hantula, aluejohtaja, Lujatalo Oy, puh. 044 5852 968, heimo.hantula@luja.fi
Jukka Haakana, rakennuttajainsinööri, Sipoon kunta, puh. 09 23536932, jukka.haakana@sipoo.fi

Sinua saattaisi kiinnostaa

Jussi Tanhuanpää valittiin Lujatalon ja Lujabetonin hallituksiin

Pyörön päiväkodin rakentaminen käynnistyy

Monipuolinen liikerakentaminen on Lujatalon ydinosaamista