Monipuolinen liikerakentaminen on Lujatalon ydinosaamista

Blogi|23.04.2024

Lujatalon toteuttama ja Keskon tilaama Vaasan Kivihaan K-Citymarketin vaativa peruskorjaus ja laajennus on valmis. Citymarket palveli asiakkaitaan koko laajan remontin ajan.

Reilun vuoden kestäneessä uudistuksessa kaupan tilaa laajennettiin noin 2500 neliöllä, joista 1000 neliötä on päivittäistavarakaupan puolen laajennusta ja 500 neliötä rakennettiin käyttötavarapuolelle. Loppuneliöihin sijoittuvat muun muassa apteekki, parturi ja marketista uudet tilat saava Alko.

Remontissa tehtiin mittavia muutoksia talotekniikkaan ja rakenteisiin. Kaupan ulkoseinää siirrettiin noin 20 metriä eteenpäin ja sen mukana rakennuksen julkisivu rakennettiin täysin uudestaan. Myös autokellariin toteutettiin uudet lämpöpumppujärjestelmät ja pysäköintialue uusittiin tekniikan ja pintarakenteiden osalta.

– Kaupan sisällä on tehty mittavia muutoksia, kertoo hankkeen vastaava työnjohtaja Sami Syväoja Lujatalolta.

– Leipomo sekä liha- ja kalatiskit kylmätiloineen purettiin ja rakennettiin kokonaan uusiksi. Samaan yhteyteen kauppa on uusinut omia hyllypaikkojaan ja koko kauppa on saanut täysin uuden ilmeen. Koko talotekniikka uusittiin, esimerkiksi sähköt päivitettiin energiaa säästäviin ja ympäristöystävällisempiin vaihtoehtoihin. Asiakkaiden käytössä olevat wc-tilat uusittiin. Kauppaan rakennettiin myös uusi porrashuone ja hissi sekä myös liukuportaiden sijainti siirtyi. Vanhat kassat purettiin ja kassalinjaston sijaintia siirrettiin noin 15 metriä. Purimme kassat ja rakensimme tätä myös osissa, jotta osa kassapisteistä pystyi edelleen palvelemaan asiakkaita normaalisti.

Syväojan mukaan hankkeen vaativuutta lisäsi osissa rakennettava tapa kaupan ollessa avoinna asiakkaille.

– Kivihaan Citymarket on ollut koko remontin ajan avoinna asiakkaille, joten tämän mahdollistaaksemme olemme tehneet peruskorjausta ja laajennusta kolmessa eri osassa. Ensin laajennus tehtiin rakennuksen toiselta reunalta, josta siirryttiin toiselle reunalle, ja lopuksi kaikki yhdistyivät kokonaisuudeksi rakennuksen keskiosan laajennuksen myötä.

Sisäpuolisia purkutöitä, talotekniikka-asennuksia ja savusulkurakenteita toteutettiin yötöinä.

Pääosin työt toteutettiin päiväsaikaan Citymarketin ollessa avoinna. Sekä työntekijöiden että asiakkaiden turvallisuus on ollut kaiken keskiössä.

– Olemme rajanneet tiloja kulkukäytävillä, työmaa-aidoilla ja meiltä on ollut omaa henkilökuntaa vartioimassa, etteivät asiakkaat eksy väärään paikkaan.

Lujatalon toimialajohtaja Mikko Hollmén kiittää onnistuneesta lopputuloksesta osaavaa työmaahenkilöstöä ja hyvin toteutettua ennakkosuunnittelua.   – Vaasan Citymarketin laajennus on osaamisemme ytimessä: meillä on pitkä kokemus niin uudisrakentamisesta kuin vaativista isoista liiketilojen peruskorjauksista. Vaasassa on tehty hienoa työtä haastavissa olosuhteissa, jossa kauppa on palvellut asiakkaitaan samaan aikaan kun mittavaa remonttia on toteutettu. Hankkeen hyvästä lopputuloksesta suuri kiitos osaavalle työmaahenkilöstöllemme.

Sinua saattaisi kiinnostaa

Jussi Tanhuanpää valittiin Lujatalon ja Lujabetonin hallituksiin

Pyörön päiväkodin rakentaminen käynnistyy

VisiLean-aikatauluohjelmisto käyttöön Lujatalossa