Lujatalo rakentaa Tuusulan historiallisesti merkittävälle uudelle asuinalueelle

Tiedote|15.04.2020

Lujatalo on valittu Tuusulaan entiselle varuskunta-alueelle rakennettavan neljän kerrostalon urakoitsijaksi, kun alueelle rakennutetaan Kevan, Suomen suurimman eläkevakuuttajan, omistukseen 144 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa. Urakan arvo on 20 miljoonaa euroa.

Tuusulan entinen, historiallisesti arvokas varuskunta-alue on kiivaan muutoksen pyörteissä. Alue muuttuu lähivuosien aikana uudenlaiseksi kaupunginosaksi, kun vanhalle kasarmialueelle rakennetaan asuintaloja jopa 15000 uudelle asukkaalle. Entiselle kasarmialueelle on suunniteltu uutta rakennusoikeutta lähes 260 000 kerrosneliömetriä.

Lujatalo rakentaa nyt alueelle neljä kerrostaloa, yhteensä 144 vuokra-asuntoa. Vuokra-asunnot tulevat Kevan omistukseen. Asuntojen keskipinta-ala on 46 neliömetriä ja ne ovat parvekkeellisia yksiöitä, kaksioita sekä pieniä kolmioita tämän hetkistä asuntokysyntää mukaillen.

Lujatalon rakentamat kerrostalot sijaitsevat Tuusulan uuden asuinalueen ytimessä, palvelujen äärellä ja hyvien kulkuyhteyksien päässä harrastemahdollisuuksista. Aivan asuinalueen tuntumassa järjestettävät vuoden 2020 Tuusulan asuntomessut antavat alueelle näkyvyyttä ja ovat lisäämässä alueen vetovoimaa.

– Lujatalo on mukana rakentamassa kaikilla Uudenmaan alueen keskeisillä asuntorakentamisen alueilla. Hienoa nähdä, kuinka Tuusulan historiallinen alue muuttuu asuinalueeksi uusille asukkaille, vanhaa ja arvokasta varuskunta-aluetta ja suojeltavia kohteita kunnioittaen, sanoo Lujatalon Uudenmaan alueen asuntorakentamisen johtaja Janne Mönkkönen.

Osana sijoitussalkkuaan Keva omistaa yli 3700 vuokra-asuntoa suurimmissa kaupungeissa eri puolilla Suomea. – Kevan tavoitteena on sijoittaa asuntoihin hyvien kulkuyhteyksien ja palveluiden lähelle. Hyvän sijaintinsa ansiosta Tuusula on kehittyvä alue ja Rykmentinpuiston sijainti liikenteen pääväylien ja rautatien läheisyydessä on Kevan asuntosijoitusten tavoitteen mukainen. Alueelta on hyvät kulkuyhteydet niin Helsingin (25 km) kuin lentokentänkin (10 km) suuntaan. Asumisviihtyvyyttä täydentävät alueen erinomaiset harrastus- ja virkistysmahdollisuudet. Urheilukeskus ja uimahalli ovat kävelymatkan ja Tuusulanjärven museo- ja kulttuuritarjonta sekä alueen luontokohteet pyöräilymatkan päässä, kertoo rakennuttajapäällikkö Saku Pöntynen Kevalta.

Rakennustyöt alkavat huhtikuussa 2020 ja asunnot ovat muuttovalmiita vuoden 2022 tammikuussa. Asuntojen vuokraus aloitetaan syksyllä 2021.

Lisätietoja:
Lujatalo Oy, aluejohtaja Janne Mönkkönen, p. 044 585 2092, janne.monkkonen@luja.fi
Havainnekuva: L Arkkitehdit Oy

Sinua saattaisi kiinnostaa

VisiLean-aikatauluohjelmisto käyttöön Lujatalossa

Lujatalo Oy ja Mestamaster Oy ovat tehneet puitesopimuksen

Teeriniemen päiväkoti valmistui yhdessä rakentaen