X
Julkaistu: 15.12.2017

Lujatalo rakentaa korkeatasoisen hotellin ja kokonaisen korttelin Espoon Matinkylään

Lujatalo toteuttaa todellista hybridirakentamista Espoon Matinkylässä, kun se rakentaa voimakkaasti kasvavalle Matinkylän alueelle kokonaisen korttelin; hotellin, kolme asuintaloa, Matinkylän metroaseman läntisen sisäänkäynnin sekä pysäköintilaitoksen. Hankkeen arvo on yhteensä n. 60 miljoonaa euroa.

Lujatalon hankekehityspäällikkö Niila Aunio on hyvin tyytyväinen alkavaan hankkeeseen.– Olemme hyvin iloisia sujuvasta yhteistyöstä Kassiopeia Finland Oy:n ja Veritas Eläkevakuutuksen kanssa. Samoin kun odotamme innolla alkavaa yhteistyötä Espoon kaupungin ja Länsimetron kanssa rakentamisen parissa.

Tynnyripuiston alue sijaitsee Matinkylän metrokeskuksen ja kauppakeskus Ison Omenan laajennusosan länsipuolella. Alueesta muodostuu valmistuttuaan Matinkylään toiminnallinen ja viihtyisä alue erinomaisten kulkuyhteyksien ja palveluiden välittömään läheisyyteen.

Lujatalon rakentama 192 huoneen hotelli tulee olemaan helposti saavutettavissa ja se tulee houkuttelemaan asiakkaita myös muualta pääkaupunkiseudulta uuden metroaseman ansiosta. Hotellin kulmaan tulee Lujatalon rakentamana Matinkylän metroaseman läntinen sisäänkäynti. Ison Omenan pysäköintilaitoksen yhteyteen rakennetaan tulevan Matinkylän uimahallin ja hotellikorttelin yhteinen maanalainen, kaksikerroksinen 231 paikkainen pysäköintilaitos, josta on suora yhteys tulevaan uimahalliin.

Hotellin yhteyteen Lujatalo rakentaa myös kolmiportaisen asuintalon, johon tulee yhteensä 108 asuntoa. Näistä 35 on Lujatalon omaperusteisia Lujakoti-asuntoja, pääosin tehokkaita kaksioita ja kolmioita. Korttelin arkkitehtisuunnittelusta vastaa Gullichsen Vormala Arkkitehdit Ky.

Korttelin vaatimat louhinnat on suoritettu ja perustuksien rakentaminen alkaa lähiviikkoina. Kortteli tulee valmistumaan vuonna 2020. Hankkeen työllistävä vaikutus on merkittävä.

Lisätiedot:
Lujatalo Oy, hankekehityspäällikkö Niila Aunio, p. 044 585 2722, niila.aunio@luja.fi

Julkaistu: 21.03.2018

Lujatalolle jälleen uusi kouluhankkeen voitto Porvoossa

Lujatalo on valittu Porvoon uuden Strömborgska skolanin kouluhankkeen rakentajaksi Porvoon kaupunginhallituksen päätöksellä 19.3.2018. Näsiin rakennettavan ison ruotsinkielisen yhtenäiskoulun kustannusarvio on 21,8 miljoonaa euroa. Koulun brutto-ala on 7330 m².

Lue lisää
Julkaistu: 19.03.2018

Lujatalo näkyvästi esillä pääkaupunkiseudun rakentamisessa

Lujatalo jatkaa kuluvana vuonna vahvasti pääkaupunkiseudun asuntorakentamisen markkinassa. Alkuvuonna rakentamisen aloituksia on sovittu yli 60 miljoonan euron edestä eri pääkaupunkiseudun kohteissa. Asuntoja kohteisiin tulee yhteensä noin 400 ja ne valmistuvat vaiheittain vuosien 2019 ja 2020 aikana. Etenkin Helsingin Kuninkaantammen kasvava asuinalue on Lujatalolla työn alla.

Lue lisää
Lisää uutisia